Connect with us

technokrata

Etika, kultúra és értékek: a HP új közéleti díjat alapít

Dotkom

Etika, kultúra és értékek: a HP új közéleti díjat alapít

A HP Magyarország Vámos Miklós könyvének bemutatásával és a „Kolumbusz díj az értékekért” kulturális kitüntetés megalapításával avatja fel régi-új székházát.

A HP Magyarország a budapesti Infoparkban hivatalosan is felavatta régi-új székházát – ám ez csak az esemény egyik apropója volt. A sajtótájékoztatón bemutatták Vámos Miklós legújabb, „Sánta kutya” című kötetét, illetve a szerző számára is meglepetésként átadták Vámosnak a vállalat új, „Kolumbusz-díj az értékekért” nevű kitüntetését.

„A HP Magyarország régi-új helyszínen, de változatlan üzleti célokkal és módszerekkel, és ami nagyon fontos változatlan üzleti etikával dolgozik,” nyilatkozta Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója. „Úgy gondoljuk, a mai világban rendkívül fontos, milyen egy vállalat kommunikációja, milyen értékeket közvetít nemcsak ügyfelei, hanem az egész világ felé. A HP mindig is fontosnak tekintette az értékteremtést, az etikus viselkedést, és természetesen ezen belül a szigorú üzleti etikát. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen törekvésünket már 2000-ben elismerték az Üzleti Etikai Díjjal.”

A HP mindezek szellemében évek óta támogatja Vámos Miklós munkásságát, így legújabb könyve, a „Sánta kutya” megjelentetését is. A szerző hivatalos honlapját is a HP szerverén helyezték el.

Miután Bíró Kriszta színművésznő felolvasott két részletet Vámos Miklós új regényéből, Mezriczky László, a HP Magyarország marketingkommunikációs igazgatója hagyományteremtő eseményt jelentett be. Mint elmondta, a HP Magyarország új közéleti díjat alapít, amelyet a mai napon adtak át először. A Kolumbusz-díjat, egész pontosan a Kolumbusz-díj – az értékekért nevű kitüntetést, melyet a kiváló szobrászművész, Varga Tamás álmodott meg és készített el, mostantól minden évente egy alkalommal ítélik oda.

A HP olyan személyiségeket akar megtisztelni ezzel a díjjal, akik magas színvonalú munkájuk során területük, legyen az művészeti, tudományos, oktatási, vagy akár üzleti jellegű, az elsők között éltek a számítástechnika és az informatika nyújtotta lehetőségekkel. A díjak odaítéléséről a HP vezetőiből és a korábbi díjazottakból álló kuratórium dönt.

Ezután Beck György bejelentette, hogy a Kolumbusz tojását idéző díj első nyertese Vámos Miklós. Elmondta, a sokéves együttműködés során megbizonyosodhatott róla, hogy a közismert és közkedvelt író – aki évtizedek óta maga is az értékteremtésért küzd – nem csak használja, de szereti is az informatikát, s például „Pályakezdő Írók Klubja” kezdeményezésével sokat tett azért, hogy kiugrási lehetőséget biztosítson a fiatal tehetségeknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle