Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft a felnőttképzésben

Dotkom

Microsoft a felnőttképzésben

A Microsoft Magyarország a „Felnőttképzési School Szerződés” együttműködés keretében ígéretet tett a felnőttképzési programokhoz szükséges szoftverek igen kedvező feltételek mellett való biztosítására.

A rendszerváltást követően kialakult foglalkoztatási krízis hatására hazánkban a munkaképes lakosság növelésére, a munkanélküliek gazdaságba való visszaintegrálására új, addig kevéssé alkalmazott, képzési formák alakultak ki. Ezek közül az egyik a felnőttképzés, melynek folyamatos fejlesztése a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium céljai között szerepel, az „egész életen át tartó tanulás” egyik alapvető eszközeként. A felnőttképzési programokat indító intézményeket a Felnőttképzési Vállalkozások szövetséges tömöríti össze. A Szövetséget 1992-ben 42 tagszervezet hozta létre, mára azonban már több mint 200 szervezetet tömörít, így a hazai felnőttképzés legnagyobb szakmai-érdekképviseleti szerve lett.

A Microsoft világszerte mindig is kiemelt témaként kezelte az oktatást, és a rendelkezésekre álló eszközökkel igyekezett segíteni azt. A magyar oktatási viszonyok átalakulása felhívta a cég figyelmét a felnőttoktatásra, mely számára más szempontból is nagyon fontos lehet: a mai 40-50 éves korosztály nagy része kimaradt a megfelelő szintű számítástechnikai képzésből, ami napjainkban nélkülözhetetlen bármilyen munkakör betöltéséhez is. Így a Microsoft kiemelten fontosnak tartja a felnőttképzési programokon belül a megfelelő informatikai, számítástechnikai oktatást. Olyan színvonalú oktatásra, és ehhez megfelelő számítástechnikai háttérre van szükség, mely naprakész, gyakorlati tudással látja el a hallgatót. A Microsoft Magyarország magára vállalta ennek a háttérnek kialakítását és a Microsoft Office programcsomaggal biztosítja a megfelelő környezetet.

A Felnőttképzési School Szerződés megkötésével a Microsoft Magyarország több százezer forint értékű terméktámogatást biztosít a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetsége tagjai, valamint az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények számára.

A szerződés keretében az oktató intézmények előfizetéses alapon kedvezményesen vásárolhatnak terméklicenceket, melyek futtatása a licenc időtartama alatt érvényes. A konstrukció lehetővé teszi, hogy mindig a legkorszerűbb szoftverek oktatását, így segítve a legkorszerűbb technológia megismerését.

A felnőttképzés egy fél évvel ezelőtti, corporate szintű döntés eredményeként került be a támogatott területek közé. A magyarországi felnőttképzési programok kiemelt helyzetének megfelelően a Microsoft Magyarország a döntést követően azonnal elkezdte egy szerződés előkészítését a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségével, és a Microsoft történetében elsőként kötött szerződést a felnőttképzés támogatására.

A támogatási program megvalósításában a Microsoft Magyarországon kívül részt vesz a Szintézis Rt. és az Ingram-Micro Hungary Kft.

A Felnőttképzési School Szerződés aláírása ünnepélyes keretek között zajlott 2003. május 30-án, melyen részt vett Vityi Péter a Microsoft Magyarország vezérigazgatója, Csizmár Gábor a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, Szilágyi Antal a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségének elnöke, Nagy Ottó László a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetsége Nemzetközi Bizottságának elnöke és Galló Gyula a Szintézis Rt-től.

A Microsoft már korábban is támogatta a különféle oktatási rendszereket, főleg a közoktatási és felsőoktatási szférát. Ennek legutóbbi példája a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán létrehozott Microsoft Kompetencia központ, melynek 2002. decemberében volt a hivatalos átadása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés