Connect with us

technokrata

Microsoft a felnőttképzésben

Dotkom

Microsoft a felnőttképzésben

A Microsoft Magyarország a „Felnőttképzési School Szerződés” együttműködés keretében ígéretet tett a felnőttképzési programokhoz szükséges szoftverek igen kedvező feltételek mellett való biztosítására.

A rendszerváltást követően kialakult foglalkoztatási krízis hatására hazánkban a munkaképes lakosság növelésére, a munkanélküliek gazdaságba való visszaintegrálására új, addig kevéssé alkalmazott, képzési formák alakultak ki. Ezek közül az egyik a felnőttképzés, melynek folyamatos fejlesztése a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium céljai között szerepel, az „egész életen át tartó tanulás” egyik alapvető eszközeként. A felnőttképzési programokat indító intézményeket a Felnőttképzési Vállalkozások szövetséges tömöríti össze. A Szövetséget 1992-ben 42 tagszervezet hozta létre, mára azonban már több mint 200 szervezetet tömörít, így a hazai felnőttképzés legnagyobb szakmai-érdekképviseleti szerve lett.

A Microsoft világszerte mindig is kiemelt témaként kezelte az oktatást, és a rendelkezésekre álló eszközökkel igyekezett segíteni azt. A magyar oktatási viszonyok átalakulása felhívta a cég figyelmét a felnőttoktatásra, mely számára más szempontból is nagyon fontos lehet: a mai 40-50 éves korosztály nagy része kimaradt a megfelelő szintű számítástechnikai képzésből, ami napjainkban nélkülözhetetlen bármilyen munkakör betöltéséhez is. Így a Microsoft kiemelten fontosnak tartja a felnőttképzési programokon belül a megfelelő informatikai, számítástechnikai oktatást. Olyan színvonalú oktatásra, és ehhez megfelelő számítástechnikai háttérre van szükség, mely naprakész, gyakorlati tudással látja el a hallgatót. A Microsoft Magyarország magára vállalta ennek a háttérnek kialakítását és a Microsoft Office programcsomaggal biztosítja a megfelelő környezetet.

A Felnőttképzési School Szerződés megkötésével a Microsoft Magyarország több százezer forint értékű terméktámogatást biztosít a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetsége tagjai, valamint az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények számára.

A szerződés keretében az oktató intézmények előfizetéses alapon kedvezményesen vásárolhatnak terméklicenceket, melyek futtatása a licenc időtartama alatt érvényes. A konstrukció lehetővé teszi, hogy mindig a legkorszerűbb szoftverek oktatását, így segítve a legkorszerűbb technológia megismerését.

A felnőttképzés egy fél évvel ezelőtti, corporate szintű döntés eredményeként került be a támogatott területek közé. A magyarországi felnőttképzési programok kiemelt helyzetének megfelelően a Microsoft Magyarország a döntést követően azonnal elkezdte egy szerződés előkészítését a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségével, és a Microsoft történetében elsőként kötött szerződést a felnőttképzés támogatására.

A támogatási program megvalósításában a Microsoft Magyarországon kívül részt vesz a Szintézis Rt. és az Ingram-Micro Hungary Kft.

A Felnőttképzési School Szerződés aláírása ünnepélyes keretek között zajlott 2003. május 30-án, melyen részt vett Vityi Péter a Microsoft Magyarország vezérigazgatója, Csizmár Gábor a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, Szilágyi Antal a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségének elnöke, Nagy Ottó László a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetsége Nemzetközi Bizottságának elnöke és Galló Gyula a Szintézis Rt-től.

A Microsoft már korábban is támogatta a különféle oktatási rendszereket, főleg a közoktatási és felsőoktatási szférát. Ennek legutóbbi példája a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán létrehozott Microsoft Kompetencia központ, melynek 2002. decemberében volt a hivatalos átadása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák