Connect with us

technokrata

Idén zárul az e-Tolerance program első képzési éve

Dotkom

Idén zárul az e-Tolerance program első képzési éve

Az Internet felhasználása a toleranciára nevelésben.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával, a Kisebbségkutató Intézet, a Történelemtanárok Egylete, a Néprajzi Múzeum Roma Gyűjteménye, a Roma Sajtóközpont és a Romapage közös vállalkozásában létrejövő e-Tolerance projekt magában foglalja a történelem oktatás akkreditált törzsanyagát kiegészítő roma tárgyú tananyag megírását és tanítását egy roma és egy többségi iskola osztályában, e-learning módszerrel.

A programban részt vesz a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium és a pécsi Gandhi Gimnázium. Az e-tolerancia pedagógiai modell lényege az Internet felhasználása a toleranciára nevelésben: az oktatott történelem anyagot Web alapra helyezi, kiegészítve a fejlesztést romológiai ismeretekkel. A tananyag szerkesztése úgy történik, hogy a minta-gimnázium csoportjai egymás segítségére szoruljanak, az együttműködési készség folyamatos alakulásának vizsgálatára.

A roma és nem roma középiskolai tanulók csoportjai ugyanazon képzésben részesülnek. A program során Interneten a tolerancia mérésére alkalmas szociálpszichológiai tesztek érkeznek a tanulókhoz, ami egyúttal egy tolerancia-adatbázis kialakítását is lehetővé teszi. A tananyag és a vizsgálat elvégzése után összehasonlító elemzés és módszertani tanulmány készül. A cél egy olyan pedagógiai rendszer kifejlesztése, amely lehetővé teszi a magyarországi romák történetének és kultúrájának oktatását a – roma és nem roma – középiskolai tanulók számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle