Connect with us

Hirdetés

technokrata

750 millió dollár kártérítést fizet a Microsoft

Dotkom

750 millió dollár kártérítést fizet a Microsoft

A másfél éve húzódó Netscape perben a felek a bíróságon kívül egyeztek meg. Az egyezség révén a Microsoft technológiai licencet is biztosít az AOL-nak.

A 90-es évek közepén, az Internet nagyarányú terjedésének kezdetén a Netscape volt a domináns böngészőprogram. Mára ez a helyzet nagymértékben változott, a Microsoft erőszakos piaci politikája, az Internet Explorer Windowsba integrálásnak köszönhetően ma a böngészők piacának 96%-át uralja az IE. A maradék 4%-on osztozik a Netscape, az Opera és egyéb böngészők.

A 2002. januárjában indított per, melyet a Netscape indított a Microsoft ellen csütörtökön véget ért. Az AOL (a Netscape tulajdonosa) és a Microsoft peren kívüli eljárásban egyezett meg. Ennek keretében utóbbi cég 750 millió dollárt és a böngésző technológiájának licence-ét bocsátja az AOL rendelkezésére. A licence 7 évig érvényes, emellett a két cég szorosabban együttműködik majd a böngészők kompatibilitásának fejlesztésében. Ezentúl a Microsoft kötelezte magát kis PC gyártók felé AOL CD-k terjesztésére. Az AOL ettől a lépéstől további piacszerzésre számít.

A két cég szorosabb együttműködéséhez tartozik az a projekt is, melyben digitális tartalmak népszerűsítése a cél. A megegyezés értelmében a két cég közös fejlesztői csapatot hoz létre, melyek tagjai rendszeres találkozókon számolnak be a projektek haladásáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés