Connect with us

technokrata

Virtuális mozijegy 70 forintért

Dotkom

Virtuális mozijegy 70 forintért

Magunk nyomtathatjuk mozijegyünket a brit fapados moziban.

Megnyílt az első – szinte szó szerint – fapados mozi Nagy-Britanniában. A “fapados” légitársaságok sikere után a spártai körülményeket nyújtó, a szokásos árak töredékébe kerülő mozikkal próbál szerencsét Stelios Haji-Ioannu, az easyJet „fapados légitársaság” alapítója.

A takarékos mozit ugyanaz a brit-ciprusi vállalkozó alapította, aki a legnagyobb európai olcsó légitársaságot, az easyJetet is üzemelteti. A mozit a repülős cég mintájára easyCinemának keresztelték.

Az ötletgazda szerint, amennyiben az ötlet sikeresnek bizonyul, a fapados mozit hálózattá fejleszti. Sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy a nagy hollywoodi stúdiók és terjesztőik egyelőre szóba se állnak vele, vagyis nagy sikerfilmek premiereit még nem tudják megtartani.

A Társaság mégis sikert remél, ugyanis a jegyárak mindössze 70 forintnak megfelelő árról indulnak a leggyorsabb vásárlók számára – a később érkezők persze többet fizetnek -, de az átlagos ár így sem haladja meg az 1,50 fontot, a végső ár pedig az 5-öt. A nagy multiplexekben ma már általában 8-10 fontba kerül a belépőjegy.

Haji-Ioannu a légitársaságoknál már bevált költségmegtakarító stratégiát alkalmazza a moziban is, mely szerint gyakorlatilag nincs kiszolgáló személyzet, a közönség mindent maga tesz: a jegyet – miután az Interneten megrendelte – az előtérben terminálon nyomtatja ki, a vonalkódos cetlit pedig a bejáratnál olyan automata veszi el, amilyeneket a parkolóházakban is alkalmaznak.

A moziban büfé sincs, viszont – más mozikkal ellentétben – mindenki viheti magával máshol vásárolt rágni- és innivalót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle