Connect with us

technokrata

Szakmai befektetőt keres a bolgár Mobiltel

Dotkom

Szakmai befektetőt keres a bolgár Mobiltel

Szakmai körökben terjedő pletykák szerint a brit Vodafone, a Telekom Austria, a svéd-finn TeliaSonera és a norvég Telenor érdeklődik.

A bolgár mobiltelefon-piac 80 százalékát uraló, osztrák tulajdonban lévő Mobiltel stratégiai befektetőt keres. A tulajdonos a részvények mintegy 25-49 százalék közötti részét akarja értékesíteni.

Bulgária nyolcmillió lakosából mintegy kétmillió tartozik a Mobiltel előfizetői közé. Szakmai körökben terjedő pletykák szerint a brit Vodafone, a Telekom Austria, a svéd-finn TeliaSonera és a norvég Telenor jelezte érdeklődését. Közülük ez idáig a Telekom Austria tett hivatalos nyilatkozatot vásárlási szándékáról.

Az 1995-ben alapított Mobiltel a bolgár mobiltelefon előfizetők hetven százalékának és a mobiltelefon piac bevételének 80 százalékának a megőrzésére törekszik. Tavaly a bolgár mobilosok 75 százaléka tartozott a Mobiltel ügyfelei közé, és a cég a piac 83 százalékát birtokolta.

A Mobiltel egyetlen konkurense a Globul, amely egy 2001. szeptemberi akvizíció óta a görög OTE Telecom helyi érdekeltsége. A Mobiltelt tavaly megvásárló osztrák konzorcium pénzügyi befektetésként tekint szerzeményére. Valószínűleg középtávon a teljes pakett eladását tervezi, egy a mainál kedvezőbb piaci helyzetben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle