Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fénysugár a Marconi alagútjában

Dotkom

Fénysugár a Marconi alagútjában

A Marconi részvénnyel váltotta ki 4 milliárd fontnyi adósságát.

Forgalmának visszaeséséről tett jelentést a távközlési berendezések gyártására szakosodott brit Marconi Corporation. A vállalat hivatalos elnevezése tíz napja változott meg Marconi Plc-ről, miután mintegy 4 milliárd fontnyi adósságát részvénnyel váltotta ki. Az elmúlt pénzügyi év végén a cég adóssága 808 millió font volt.

A márciussal zárult pénzügyi év utolsó három hónapjában – nehéz piaci környezet közepette – 5 százalékkal 426 millió fontra csökkent a Marconi kulcstevékenységből származó forgalma az egy évvel korábbihoz képest. Az teljes üzleti évben 1,87 milliárd font volt az árbevétel a fő tevékenységekből. A társaság pénzügyi elemzői szerint eladásai az első üzleti negyedévben 400 millió font alá csúszhatnak. A vállalatcsoport folytatja hatékonyság-növelő programját.

A vállalat árbevétele egy év alatt a felére, adózás előtti vesztesége pedig 1,328 milliárd fontra csökkent az előző évi 5,865 milliárdról. A legátfogóbb pénzügyi mutató, a nettó cash flow (EBITDA) a pénzügyi év egészére 140 millió font veszteség volt, az utolsó negyedévben azonban 10 millió font többlet keletkezett.

John Devaney cégelnök ezzel kapcsolatban azt mondta: – A pénzügyi átszervezések sikeres végrehajtásával határkőhöz érkeztek, ami a piacok két éve történt megtorpanása után az első pozitív jel a Marconi számára.

A társaság várakozásai szerint a piaci viszonyok változatlanul igen kemények maradnak, és mind a piaci volumen mind saját eladásainak csökkenésére számít. A távközlési cégek romló profittermelő képessége miatt továbbra sem várható élénkülő beruházási kedv a szektorban. Mindezek ellenére a cégnél bíznak a British Telecom és a Telecom Italia várható vásárlásaiban.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés