Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Olivetti feleségül veszi leányát

Dotkom

Az Olivetti feleségül veszi leányát

A világban zajló gazdasági folyamatok egyre több fúziót eredményeznek.

A súlyos adóságokkal terhelt Olivetti fúzióra készül viszonylag prosperáló leányvállalatával, melyben 55 százalékos tulajdonnal rendelkezik. A jelek szerint a tervet sikerül keresztül vinni a kisebbségi tulajdonosok között szereplő nagy nemzetközi befektetési alapok heves ellenállásával szemben is.

A Telecom Italia (TI) törzsrészvényeseinek szombati közgyűlésén nagy valószínűséggel megszavazzák az anyavállalat javaslatát, hiszen az Olivetti a törzsrészvények 55 százalékát birtokolja.

A fúzió után a szinte kilátástalan helyzetben lévő Olivetti adóság terhei gyakorlatilag agyonnyomják majd az elmúlt években gazdag osztalékot fizető TI-t. A Telecom Italia tőzsdei kurzusa az egyesülési terv márciusi megszellőztetése után zuhanásba kezdett. Azóta azonban részvény-visszavásárlási akció reményében szektortársait megszégyenítő ütemben emelkedett.

A kisebbségben lévő nagy befektetési alapok és a kisrészvényesek érdekképviselete bírósági úton igyekeznek felfüggeszteni az Olivetti szavazati jogát. Az alapok képviselői azzal is fenyegetőznek, hogy az ügylet nyélbeütése után mindent elkövetnek majd az új cég vezetőségének eltávolítása érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés