Connect with us

technokrata

Az IVSZ pozitív értékelése a hazai informatika fejlődését támogató projektekről

Dotkom

Az IVSZ pozitív értékelése a hazai informatika fejlődését támogató projektekről

Előadás az ITDH szakmai konferencián.

“Felkészülés az Európai Unióra – kihívások és lehetőségek az informatikai és szoftveriparban” címmel rendezett szakmai konferenciát elsősorban a közép és kisvállalkozások számára az ITDH Euro Info Központja, amelyen előadást tartott az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) is.

Az IVSZ előadásban, amelyet Kóka János elnök nevében Szittya Tamás elnökségi tag tartott meg, a hallgatók megismerhették az IVSZ hivatalos álláspontját az informatika hazai fejlettségéről, annak fejlődési üteméről, az EU-csatlakozás lehetőségeiről és kihívásairól, illetve a kormányzati intézkedések jelentőségéről. Mint elhangzott: vannak olyan területek, amelyekben jelentős fejlődésre, fejlesztésre van szükség a fejlett európai országok átlagának eléréséhez. Ilyen terület a lakosság számítógép-ellátottsága, illetve Internet használati aránya. Szó esett az eEurope és a csatlakozott országok Informatikai és Kommunikációs felzárkóztatását célzó eEurope+ programokról, valamint a Nemzeti Fejlesztési Tervnek az infokommunikációs piacra is kiható operatív programjairól.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) támogatja a kormányzatnak azon intézkedéseit, amelyek a hazai informatikai kultúra fejlődését, a számítógépek és az Internet-használat minél szélesebb körű elterjedését célozzák. Az IVSZ maga is tevékeny részt vállalt, mind a szélessávú Internet használatot támogató, mind a Sulinet Expressz, a svéd PC modellt Magyarországon is bevezető projektek kialakításában.

Az IVSZ és az IHM együttműködése
A szemináriumon elhangzott előadások is aláhúzták azt a törekvést, hogy az EU csatlakozás küszöbén kiemelten fontos az összhang és a kooperáció a szakma és a politika között. Az IHM és az IVSZ szoros együttműködésben elemzik a magyar informatikai társadalom helyzetét és egyetértőleg jelölték és jelölik ki a versenyképesség fokozására alkalmas szabályozási, támogatási és piaci eszközöket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle