Connect with us

Az egykor állami tulajdonú távközlési monopóliumok kiüthetetlenek a nyeregből

Dotkom

Az egykor állami tulajdonú távközlési monopóliumok kiüthetetlenek a nyeregből

Javult a BT profittermelő képessége.

A British Telecom kiváló profitadatokról és a tervezettnél magasabb osztalékról számolt be, nem oszlatta el ugyanakkor azokat a félelmeket, melyek szerint jelentős a nyugdíjalap hiánya.

Ian Livingston pénzügyi igazgató állítása szerint az alapokba áramló pénz immár magasabb a kifizetéseknél, és ez az állapot a társaság szerint hosszabb távon is tartható.

A cég idén 4,25 penny-s részvényenkénti végső osztalékkal lepte meg befektetőit. Az év során kifizetett osztalék teljes összege így a tavalyinak több mint háromszorosa.

Az alaptevékenységből származó adózás előtti profit 44 százalékkal 1,829 milliárd fontra erősödött a márciusban befejeződött pénzügyi évben. Mindeközben a társaság bevételei – az előrejelzéseknek megfelelően – két százalékkal 18,727 milliárd fontra nőttek.

A BT jól halad a 2003 közepére elérni szándékozott egymillió nagysebességű Internet-előfizetéssel kapcsolatban: május közepén 936 ezer szélessávú előfizetője volt saját és partner szolgáltatók hálózatán keresztül.

Európa egykor állami tulajdonú távközlési vállalatai rendszerint a mai napig megőrizték vezető pozíciójukat a legtöbb országban. A liberalizált piacokon indult versenyben ez az előny azért is behozhatatlan a többi szolgáltató részéről, mert általában ezek a volt állami monopóliumok birtokolják az infrastruktúra nagy részét.

A BT részvényei, melyek kurzusa – melynek sokat ártott a nyugdíjalapokat övező bizonytalanság – most egy csapásra több mint négy százalékkal erősödtek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom