Connect with us

A Sony hadat üzent a Nintendo-nak

Dotkom

A Sony hadat üzent a Nintendo-nak

A Nintendo GameCube-ja néhány éve még uralkodó szerepet töltött be a játékkonzolok piacán, mára azonban ezt a Sony és a Microsoft által támasztott konkurencia visszaszorította.

A GameCube játékkonzol iránti alacsony kereslet miatt. 37 százalékos nettó nyereségcsökkenést szenvedett a japán Nintendo és az idei évre további csökkenést jelez fő terméke értékesítésére.

A március 31-én végződött pénzügyi évben 504 milliárd jen forgalom mellett 67,27 milliárd jen volt csoport nettó nyeresége, kilenc százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Idénre a Nintendo nettó nyereségének hat százalékos csökkenését jelezte előre.

A Pokemon játékok iránt ugyan élénk maradt a kereslet, ám a játékkonzolok piacán a rivális, a Sony és a Microsoft által támasztott konkurencia visszaszorította a GameCube vezérterméket, amely tervezett forgalmának alig a felét érte csak el.

A Nintendo GameCube-ja néhány éve még uralkodó szerepet töltött be a játékkonzolok piacán. Mára azonban ötször annyi fogy a rivális Sony PlayStaion2 konzoljából GameCube-ból. A Sony az elmúlt héten bejelentette, hogy 2004. végére piacra dobja saját kézi játékgép készülékét, támadást intézve a Nintendo utolsó nagy bevételtermelője ellen is.

A Nintendo részvények árfolyama 12 százalékkal gyengült a hírre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom