Connect with us

Felújított Thinkpadek az IBM-től

Dotkom

Felújított Thinkpadek az IBM-től

Még csak két hónapja vannak a piacon az IBM Centrino technológiára építkező noteszgépei, a Kék Óriás máris bejelentette egyik típusának felújítását. Ennek következtében jelentősen nagyobb teljesítménnyel és kapacitással fog rendelkezni a hordozható számítógép.

Június közepére várható az IBM Thinkpad T40P noteszgépe, mely 1,6 GHz-es Pentium M processzort tartalmaz. Operatív tára alapesetben 512 MB-nyi lesz, de a gyártó szerint ezt akár 2 GB-ig is lehet növelni, amennyiben a felhasználó igényli. A notebook merevlemezének kapacitása 60 GB lesz, s a kis eszközt felszerelik egy DVD/CD-RW kombó meghajtóval is.

Kis eszköz, mert mind tömegét (2,5 kg), mind vastagságát (2,5 cm) tekintve nem sorolható a monstrumok közé – igaz, kijelzője is ˝csak˝ 14,1 colos képátlóval rendelkezik. A TFT LCD egyébként maximálisan 1400×1050 pixeles felbontásra lesz képes, ezt pedig a benne rejlő Ati Mobility GL9000-es grafikus kártya valósítja meg.

Beágyazott TCPA modul, gigabites Ehternet csatlakozás, vezetékmentes LAN és Bluetooth – ezen technológiák még mind a hamarosan megjelenő Thinkpad részei lesznek. A kilenc cellás akkumulátorral 7 órás üzemidőre képes noteszgép ára az igencsak komoly kategóriába fog tartozni: az IBM körülbelül 3500 dollárért tervezi értékesíteni ezen modelleket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom