Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kazaa – komoly biztonsági hibára bukkantak

Dotkom

Kazaa – komoly biztonsági hibára bukkantak

A file-cserélő szoftver használók népes táborát érinti a hiba, melyet nemrég fedeztek fel. A patch telepítése mindenki számára ajánlott – figyelmeztetnek a fejlesztők.

A Fasttrack hálózatot két peer to peer file-cserélő használja: a Kazaa és a (kevésbé ismert) iMesh. Ezen szoftverek felhasználói érintettek abban a biztonsági hibában, melyre nemrég bukkantak rá. A sérülékenység ugyanis abban a programban található, mely a Fasttracket üzemelteti. A hálózat alkotói (Joltid) eredetileg nem tartották komolynak a sérülékenységet, ám azóta megmásították véleményét, s elkészült a javítás.

Nem csoda, hogy a Kazaa azonnal kiadta a patch-et, s figyelmeztette szoftverének felhasználóit, hogy telepítsék azt minél hamarabb: a hiba révén ugyanis a támadó képes átvenni a hatalmat a Fasttrack úgynevezett szupernode-jai felett (vagy rendszerösszeomlást idézhet elő). A file-cserélő szoftvert használók pedig ezekhez kapcsolódnak.

Random Nut névre hallgató internetező küldte el a hibát a Joltid számára, majd pedig várt, hogy megjelenjen a javítás. A sérülékenység kihasználásának eljárását nem publikálta a nyilvánosságnak, mert nem akarta, hogy egy tréfás kedvű fiatal leállítsa a Fasttracket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés