Connect with us

HP – egy évvel a cégegyesülés után

Dotkom

HP – egy évvel a cégegyesülés után

2003. május 7-én múlt egy éve, hogy a HP és a Compaq egyesülésével létrejött a világ meghatározó informatikai vállalata, az új HP.

Az elmúlt egy év során kiemelt figyelem övezte a HP és a Compaq egyesülésével létrejött új HP minden lépését. Az elemzők, szakértők arra keresték a választ, hogy a HP-nek sikerül-e, ami egyáltalán nem általános a vállalati egyesülések világában: az eredeti célok megvalósításával sikeres és hosszú távon megalapozott növekedési pályára állítani a céget.

Az első házassági évfordulón

Larraine Segil, a cégegyesülések és vállalati szövetségek szakértője, úgy véli, hogy a HP-nek sikerült ez a kivételes feladat. Összevetve más, hasonló nagyságrendű egyesülésekkel Segil a következőkben látja a siker tényezőit:

• jól megtervezett, világos célokkal meghatározott stratégia
• elérendő célok egyértelmű megfogalmazása
• széleskörű érdekeket figyelembe vevő, konzekvens megvalósítás

Az elemző kritikus tényezőként jelöli meg a kommunikációt, a kulturális integrációt, az értékek átvezetését, és a vevői kör érdekeinek figyelembe vételét. A HP felső vezetése nem a legbarátságosabb környezetben vágott neki az egyesülésnek. A fenti elvek figyelembe vételével, a korábbi belső és külső tapasztalatok felhasználásával a HP ma minden kétséget kizáróan sikeres egy évet tudhat maga mögött. Mindezen eredményeket tükrözi a Standard and Poor hitelminősítő értékelése, mely 2003. május elsejével “Strong Financial Profile” szintre emelte a HP megítélését.

Egy teljes év kemény munkája során egyszerre kellett új vállalatot építeni, az ügyfeleket és a partnereket kiszolgálni. 2002 nyarán kialakult a helyi üzleti modell, kinevezték a vezetőket, majd ősszel következett a begyakorlás, az összecsiszolás, december 20-ával pedig jogilag is megszűnt a Compaq Magyarország. 2003. május 12-től a HP minden szervezeti egysége és munkatársa egy helyen, az Infoparkban folytatja munkáját. Sikerült minden szegmensben megtartani illetve növelni az induláskor meglévő pozíciókat. Ma a HP Magyarország egységes, stabil, piacvezető vállalat, meghatározó szereplője a hazai gazdasági és társadalmi életnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom