Connect with us

technokrata

Árat csökkentett az AMD

Dotkom

Árat csökkentett az AMD

Asztali PC-kbe szánt és mobilprocesszorainak árát egyaránt mérsékelte az Advanced Micro Devices.

Árat csökkentett az AMD; a notebook szegmensben ez a lépés 6 processzort érintett – ebből öt a ˝hagyományos˝ noteszgépekbe szánt CPU, egy pedig az könnyített tömegű, hordozható számítógépekbe szánt modell.

Kezdjük mindjárt a legnagyobb órajelű példánnyal, az Athlon XP-M 2600+ jelűvel. Ennek ára 90 dollárral csökkent, azaz 35 százalékot vesztett értékéből; így most már csak 156 dollárba kerül. A 2400+-os processzor ára 38 dollárral (26 százalékkal), 108 dollárra csökkent. Kisebb mértékben ugyan, de a többi Athlon XP-M CPU is olcsóbbá vált: a 2200+-os 86 dollárba, a 2000+-os 71 dollárba, az 1900+-os 69 dollárba kerül. A könnyebb tömegű noteszgépekbe szánt Athlon XP-M 2500+-os is vesztett értékéből (50 dollárnyit, azaz 27 százaléknyit), így egy ilyen processzorért már csak 134 dollárt kell kifizetni.

Természetesen a fenti árak ezres tétel esetén érvényesek. Ezen értékektől eltérés is lehet, mert az AMD gyakran további kedvezményeket ad azon vásárlóknak, akik ilyen szinten is nagy tételnek számító mennyiségben vesznek CPU-t.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom