Connect with us

A ˝P˝ betű üzenetekben való blokkolásának esete

Dotkom

A ˝P˝ betű üzenetekben való blokkolásának esete

A Trend Micro smapellenes szoftverének egyik frissítése balul sült el, ennek következtében egy igen furcsa helyzet állt elő.

A cég a kéretlen levelek terjedésének megfékezése érdekében létrehozott szoftverének egyik szabályfrissítése balul ütött ki; hiba került ugyanis a mechanizmusba. Ennek következtében minden bejövő és kimenő üzenet, mely tartalmazta a ˝P˝ betűt, automatikusan blokkolásra és karanténba került (ez azért függött attól is, a felhasználó hogyan konfigurálta be az eszközt).

eManager – a Trend Micro ezen szoftvere azt a célt hivatott szolgálni, hogy blokkolja a nem kívánt reklámokkal teli e-maileket, ezen felül pedig tartalomszűrőként is működik, valamint monitorozza a cég(ek) hálózatába belépő és az azt elhagyó információkat, s jelentést készít róluk. Ezt a programot érintette a ˝P˝ betűs hiba esete; a Trend Micro szóvivői szerint azonban csak kevés felhasználó számolt be hibás működésről – aminek észlelése után a cég egy órán belül elkészítette a javítást.

Maga a probléma a 915-ös szabályban lépett fel, mely a spamellenes paraméterekért (volt) felelős – a javítás eggyel nagyobb számot kapott. A szabályok frissítésére egyébként azért van relatíve gyakran szükség, mert a spammerek újabb és újabb technikái ellen csak egy folyamatosan karban tartott adatbázisú antispam szoftver képes hatékonyan fellépni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom