Connect with us

Hirdetés

technokrata

A ˝P˝ betű üzenetekben való blokkolásának esete

Dotkom

A ˝P˝ betű üzenetekben való blokkolásának esete

A Trend Micro smapellenes szoftverének egyik frissítése balul sült el, ennek következtében egy igen furcsa helyzet állt elő.

A cég a kéretlen levelek terjedésének megfékezése érdekében létrehozott szoftverének egyik szabályfrissítése balul ütött ki; hiba került ugyanis a mechanizmusba. Ennek következtében minden bejövő és kimenő üzenet, mely tartalmazta a ˝P˝ betűt, automatikusan blokkolásra és karanténba került (ez azért függött attól is, a felhasználó hogyan konfigurálta be az eszközt).

eManager – a Trend Micro ezen szoftvere azt a célt hivatott szolgálni, hogy blokkolja a nem kívánt reklámokkal teli e-maileket, ezen felül pedig tartalomszűrőként is működik, valamint monitorozza a cég(ek) hálózatába belépő és az azt elhagyó információkat, s jelentést készít róluk. Ezt a programot érintette a ˝P˝ betűs hiba esete; a Trend Micro szóvivői szerint azonban csak kevés felhasználó számolt be hibás működésről – aminek észlelése után a cég egy órán belül elkészítette a javítást.

Maga a probléma a 915-ös szabályban lépett fel, mely a spamellenes paraméterekért (volt) felelős – a javítás eggyel nagyobb számot kapott. A szabályok frissítésére egyébként azért van relatíve gyakran szükség, mert a spammerek újabb és újabb technikái ellen csak egy folyamatosan karban tartott adatbázisú antispam szoftver képes hatékonyan fellépni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés