Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone Group növelte forgalmát és csökkentette veszteségét

Dotkom

A Vodafone Group növelte forgalmát és csökkentette veszteségét

Az angol telekommunikációs konszern nyilvánosságra hozta az elmúlt pénzügyi év eredményeit.

Kedd reggel a Vodafone Group Plc. nyilvánosságra hozta a 2003. március 31-én véget ért pénzügyi évének üzleti eredményeit. A konszern nettó vesztesége 9,82 milliárd angol font (13,3 milliárd euró), mely majdnem fele a tavaly elkönyvelt 16,16 milliárd fontos hiánynak. A konszern eredményét negatívan befolyásolták a beruházásokból adódó leírások, melyek összesen 14,06 milliárd eurót tesznek ki.

A konszern a forgalmát 33%-kal tudta növelni, mely konkrétan 30,38 milliárd fontot jelent a tavalyi 22,85 milliárd fontos bevételhez képest. Pénzügyi elemzők ugyanakkor ennél is magasabb forgalmat prognosztizáltak, méghozzá 31,96 milliárd fontot. Chris Gent, a Vodafone Group elnöke azonban elégedett az eredménnyel: “Mind az üzemi nyereség, mind a forgalom jelentős mértékben nőtt az előző évi eredményhez képest.” A Vodafone részvényesek pedig várhatóan 1,6929 penny-s osztalékra számíthatnak részvényenként a tavalyi 1,4721 pennyhez képest.

Az egyetlen szokatlan adat a Vodafone éves jelentésében az, hogy a konkurenciával ellentétben nem kezdték meg a milliárdokért vásárolt UMTS-licencek leírását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés