Connect with us

technokrata

Százmillió forintos HP projekt az Erste Bankban

Dotkom

Százmillió forintos HP projekt az Erste Bankban

Az informatika még inkább ügyfélbaráttá tehet egy pénzintézetet…

A Hewlett Packard Magyarország egy 100 millió forintos informatikai projekt keretében call centert és telebank megoldást is magába foglaló rendszert épített ki az Erste Bank Hungary Rt. számára. A beruházás nagy előnye, hogy a pénzintézet a rutinfeladatok elvégzését gépesíteni tudta, így sokkal több ideje jut az ügyfelek személyre szabott kiszolgálására.

“Az új rendszer legnagyobb előnye, hogy bankunk tovább erősíthette ügyfélbarát szemléletét, s ma már olyan szolgáltatásokat tudunk nyújtani, amelyek ügyfeleink elégedettségét, ezáltal bankunk versenyképességét tovább növelik.” – mondta Szilágyi Mónika, az Erste Bank Hungary Rt. ügyfélszolgálatának vezetője. „Az a régi szemlélet, mely szerint az ügyfelek majd behozzák a bankokba a pénzt, melyet aztán a pénzintézetek befektethetnek, gyökeresen megváltozott. Az ügyfeleket a legmagasabb szinten kell kiszolgálni, a termékeket korszerű módon kell eladni a sikerhez.”

A bank minden olyan szolgáltatást, rutinfeladatot gépesített, amelyek korábban feleslegesen kötötte le a munkatársak idejét és energiáját. Amióta azonban számítógép levette ezeket a terheket a vállukról, s elvégzi például az egyenlegközlést, az adminisztrációs feladatokat és az átutalást, az alkalmazottak olyan tevékenységeket végezhetnek, például személyre szabott banki, illetve befektetési tanácsadás és értékesítés, amelyeknek az ügyfelek számára is sokkal nagyobb hozadéka van.

Az Erste Bank célja az, hogy a call center és a telebank havonta 1 millió hívást bonyolítson le a jelenlegi mintegy 140 ezerrel szemben.

Az Erste Bankkal eddig 118 ezer ügyfél kötött telebank szerződést, míg a pénzintézet lakossági üzletágához 280 ezren tartoznak. A banknak ezen túlmenően 4-5 ezer vállalati ügyfele is van.

A bank ügyfelei az idei év első negyedévében 400 ezer műveletet kezdeményeztek a call centeren, illetve a telebankon keresztül. Az új rendszer sikerét mutatja az is, hogy bevezetése óta napról-napra többen csatlakoznak hozzá, mivel kényelmes, a nap 24 órájában rendelkezésre áll, nem beszélve arról, hogy a call centeren és a telebankon keresztül kezdeményezett szolgáltatások, például az egyenleglekérdezés, a kártyaletiltás vagy az átutalás olcsóbbak, mint a bankfiókban.

A Hewlett Packard Magyarország, mint fővállalkozó egy év alatt építette ki a bank számára a call centert, illetve telebank rendszert, s integrálta ezeket a kártyarendszerhez.
A mintegy 100 millió forintos beruházás a HP szervereire épült, illetve azokra az informatikai cég által szállított szoftverekre, amelyek szinkronizálták az új rendszert a már meglévő Alcatel telefonközponttal.

“Ez volt a leggazdaságosabb és a legjobb megoldás, amit az is bizonyít, hogy azóta is 100 százalékos rendelkezésre állással működik call centerünk és telebankunk.” – mondta Szilágyi Mónika. „Valószínűleg azért sikerült ilyen jól a projekt, mert kifogástalan és korrekt volt az együttműködés közöttünk. A HP szakemberei mindent határidőre és kimagasló színvonalon készítettek el annak ellenére, hogy sok kritikus pontja volt az együttműködésnek, mivel egy működő, az ügyfeleket folyamatosan kiszolgáló bankon belül kellett megoldani a problémákat. Az, hogy ez sikerült és az ügyfeleink semmit sem vettek észre belőle, elsősorban a HP szakembereinek köszönhető.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek