Connect with us

technokrata

IFA 2003 Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás – HiFi-seregszemle és a jövő tévé-készüléke

Dotkom

IFA 2003 Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás – HiFi-seregszemle és a jövő tévé-készüléke

Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás Berlinben 2003.08.29-09.03.

Minden eddiginél fejlettebb és vonzóbb digitális szórakoztató elektronikai készülékek láthatók az IFA Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon Berlinben, augusztus 29-től szeptember 3-ig, jelentették be a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön. A szórakoztató elektronikai készülékek forgalma Európában elérte a 85 milliárd eurót tavaly, és az idén várható 3 százalékos növekedéshez hozzájárulnak a berlini kiállítás újdonságai. Az európai forgalomból Németország 22 százalékkal részesedik, ami 19,1 milliárd eurót jelentett a múlt évben.

A világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vására a berlini, ahol olyan trendeket és készülékeket mutatnak be, amelyek meghatározó szerepet játszanak a közeljövő piaci fejlődésében – hangsúlyozta Reinhard Bank, a rendező Messe Berlin projektvezetője. 40 országból több mint 900 vállalat, köztük mindegyik fontos világpiaci szereplő ott lesz az újdonságaival.

Legalább 370.000 látogatót, ebből 140.000 szakmai érdeklődőt, továbbá 8.000 újságírót várnak a 160.000 négyzetméternyi kiállításra. Jellemzi az egész világra kiterjedő érdeklődést, hogy a legutóbbi hasonló híradástechnikai kiállításról, két évvel ezelőtt több mint 10.000 cikk jelent meg a nyomtatott sajtóban, és a rendezvény honlapjánál 12 millió lehívást regisztráltak az Interneten.

Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a fogyasztók a kiállítást domináló, legkorszerűbb digitális technika révén a zenét, fényképet, videót, beszédet vagy írott szöveget magas minőségben és sokoldalú járulékos funkciókkal élvezhetik. A berlini rendezvény hat tematikájának egyike „a világ legnagyobb HiFi seregszemléje.”

Középpontjában a csúcstechnológiát képviselő, naponta többszöri HiFi/High End bemutatók állnak. Nagy várakozás előzi meg az autóba szerelhető HiFi-berendezéseket és navigációs rendszereket. A mobil telefóniában a bevezetés küszöbén áll az a technológia, amellyel a készülékek írott szöveget, hangot és képet is tudnak továbbítani.

Látható lesz a jövő televíziója, amely a sugárzott programok mellett online játékokra is alkalmas, barangolhatunk vele a világhálón, s megnézhetjük rajta a nyaralás alatt készített fényképeket, videókat. Ezen kívül a tévé képes lesz a lakás energiafogyasztásának mérésére, valamint otthonunk felügyeletére.

Jochen Wiesinger, a társrendező a GfU., a Szórakoztató és Kommunikációs Elektronikai Társaság szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a legnagyobb érdeklődés a vásáron megjelenő síkképernyős televíziós készülékekre, DVD- lejátszókra és -felvevőkre, mobiltelefonokra és laptopokra irányul.

A nagyközönség, a kereskedők és műszaki szakemberek a standokon kiállított újdonságok mellett a Nemzetközi Műszaki-Tudományos Fórumon tájékozódhatnak a távolabbi jövő piaci kínálatáról. Megismerhetik, hogy a kutató laboratóriumokban milyen termékeken és projekteken dolgoznak. A műszaki megoldásokon kívül érdekesek az újszerű alkalmazások, illetve a készülékek teljesítményei is.

A berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (németül hagyományosan „Internationale Funkausstellung – IFA”) hat témaköre a következő: 1. Rádiózás, televíziózás, szórakozás. 2. Számítógépek és játékok. 3. Mobiltelefonok és online szolgáltatások. 4. Digitális fényképezés, digitális zene. 5. Innovatív hálózatok, biztonság. 6. Hifi/High End, autó hi-fi és navigáció.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle