Connect with us

technokrata

HP: PSG eredmények a második pénzügyi időszakban

Dotkom

HP: PSG eredmények a második pénzügyi időszakban

A HP teljesítménye stabil a személyi rendszerek (PSG) üzletágban.

A Hewlett-Packard személyi rendszerek (PSG) üzletágának 5,1 milliárd dolláros árbevétele a vállalatok informatikai kiadásainak tartósan alacsony szintje ellenére is stabil teljesítményt jelez az üzleti piacon. Az otthoni asztali gépek és kézieszközök egyesült államokbeli értékesítésében megfigyelhető szezonális visszaesést ellensúlyozta a noteszgépek, az üzleti desktopok és a munkaállomások forgalmának felfutása. A többi régió kiegyensúlyozott teljesítménye korrigálta az ünnepek utáni időszakban az USA-ra jellemző gyengélkedést.

A PSG üzletág üzemi nyeresége 21 millió dollárt tett ki – szemben az előző három hónap 33 millió dolláros adatával. A HP ezen a területen immár a második soron következő negyedévben számolhat be nyereségről. Az üzletág üzemi nyereséghányada 0,4 százalék volt (az első negyedévben ez a mutató 0,6 százaléknak felelt meg). Üzleti modelljének továbbfejlesztése – ezen belül is a költségszerkezet jelentős átalakítása és az értékesítési programok átszervezése – révén a HP versenyképes árakon, és stabil fedezeti arányát fenntartva tudott megjelenni a főbb piacokon.

A második negyedév során a HP-nek figyelemreméltóan sikerült növelnie részesedését az üzleti és otthoni felhasználásra szánt noteszgépek piacán. További fontos események: új árképzési stratégia a kedvező árú üzleti asztali gépek és az alapszintű személyi munkaállomások szegmensében; az új, kedvező árfekvésű iPAQ h1900 és a vezeték nélküli iPAQ h5450 kedvező fogadtatása az otthoni, illetve a nagyvállalati felhasználók körében; további előrelépés a HP közvetlen értékesítési tevékenysége és partnerprogramjai terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák