Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: PSG eredmények a második pénzügyi időszakban

Dotkom

HP: PSG eredmények a második pénzügyi időszakban

A HP teljesítménye stabil a személyi rendszerek (PSG) üzletágban.

A Hewlett-Packard személyi rendszerek (PSG) üzletágának 5,1 milliárd dolláros árbevétele a vállalatok informatikai kiadásainak tartósan alacsony szintje ellenére is stabil teljesítményt jelez az üzleti piacon. Az otthoni asztali gépek és kézieszközök egyesült államokbeli értékesítésében megfigyelhető szezonális visszaesést ellensúlyozta a noteszgépek, az üzleti desktopok és a munkaállomások forgalmának felfutása. A többi régió kiegyensúlyozott teljesítménye korrigálta az ünnepek utáni időszakban az USA-ra jellemző gyengélkedést.

A PSG üzletág üzemi nyeresége 21 millió dollárt tett ki – szemben az előző három hónap 33 millió dolláros adatával. A HP ezen a területen immár a második soron következő negyedévben számolhat be nyereségről. Az üzletág üzemi nyereséghányada 0,4 százalék volt (az első negyedévben ez a mutató 0,6 százaléknak felelt meg). Üzleti modelljének továbbfejlesztése – ezen belül is a költségszerkezet jelentős átalakítása és az értékesítési programok átszervezése – révén a HP versenyképes árakon, és stabil fedezeti arányát fenntartva tudott megjelenni a főbb piacokon.

A második negyedév során a HP-nek figyelemreméltóan sikerült növelnie részesedését az üzleti és otthoni felhasználásra szánt noteszgépek piacán. További fontos események: új árképzési stratégia a kedvező árú üzleti asztali gépek és az alapszintű személyi munkaállomások szegmensében; az új, kedvező árfekvésű iPAQ h1900 és a vezeték nélküli iPAQ h5450 kedvező fogadtatása az otthoni, illetve a nagyvállalati felhasználók körében; további előrelépés a HP közvetlen értékesítési tevékenysége és partnerprogramjai terén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés