Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec: új sérülékenység-felmérő megoldás

Dotkom

Symantec: új sérülékenység-felmérő megoldás

A Symantec Vulnerability Assessment a sebezhető pontok felismerésével és rangsorolásával megelőző védelmet nyújt a kockázatnak kitett rendszereken.

A Symantec bejelentette a Symantec Vulnerability Assessment megjelenését, amely a sérülékenységek felismerése és rangsorolása, valamint az azok orvoslásához szükséges átfogó információk biztosítása révén a hálózati infrastruktúra jobb ellenőrzését teszi lehetővé.

„A Symantec több mint 2500 új sérülékenységet dokumentált az elmúlt év során, amely a 2001. évihez képest 81,5%-os növekedést jelent. Sajnálatos módon sok szervezetnél nem ügyelnek a rendszereik és alkalmazásaik sebezhető pontjaira, és nem képesek meggyőződni arról, hogy a felderített sebezhető pontok orvosolva lettek-e” – mondta Ronald Van Geijn, a Symantec termékmenedzselési igazgatója. „A Symantec Vulnerability Assessment minimalizálja a sebezhető rendszerek felderítésének bonyolultságát és optimalizálja a felderítés irányítását, emellett kiterjedt javítási információt biztosít a rendszerek és alkalmazások megelőző jellegű védelméhez.”

A Symantec Vulnerability Assessment az egyedi hálózat-átvizsgálóknál gyorsabban és alaposabban deríti fel a vállalkozás sebezhető rendszereit és alkalmazásait. A sérülékenységeket a sürgősség, valamint a behatás mértéke és orvoslása szempontjából rangsorolja, így a személyzet a legveszélyesebb sérülékenységekkel foglalkozhat először.

A Symantec Vulnerability Assessment az első sérülékenység-felmérő megoldás, amely a Symantec kiterjedt, élvonalbeli sérülékenységi adatbázisát alkalmazza. Ez az adatbázis a CVE és a Bugtraq által felismert veszélyek azonosítását teszi lehetővé. Használata által a rendszergazdák a fontos, nagy hatású sérülékenységekre és támadásokra összpontosíthatnak. A Symantec Security Response biztosítja a legfrissebb sérülékenységi jellemzőket és az orvoslásukra szolgáló részletes leírást, mely a javításokhoz tartozó hivatkozásokat és internetes adatbázisokat is tartalmazza.

A Symantec Vulnerability Assessment-be integrált LiveUpdate az új védelmi frissítéseket és modulokat gyorsan és önműködően juttatja célba. Ez – az informatikai környezetben található sérülékenységek hatékony kijavítása érdekében – a sérülékenységek és azok hatásának megismerésében, valamint a megfelelő védelmi intézkedések megtételében, illetve a javítások alkalmazásában segíti a védelmi szakembereket.

„A rendszerek dokumentált sérülékenységeinek évről évre magasba szökő száma miatt az értékes információ elvesztésének megelőzése és a vállalat termelékenységének megőrzése érdekében megelőző intézkedésekre kényszerülnek a szervezetek” – tette hozzá Van Geijn úr. „A Symantec Vulnerability Assessment felismeri és rangsorolja a rendszer sérülékenységeit, ezáltal a szervezetek megelőzhetik a rendszerek megbízhatóságát, integritását és hozzáférhetőségét veszélyeztető, lappangó hibák kihasználását.

A Symantec Vulnerability Assessment emellett szorosan integrálható a Symantec Incident Manager 2.0-val, így a sérülékenységek összevetésén és kezelhető incidenssé alakításán keresztül csökken a hamis riasztások száma, ennél fogva a rendszergazdák a támadásnak leginkább kitett rendszerekre összpontosíthatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés