Connect with us

technokrata

Nőtt a Konica és a Minolta profitja

Dotkom

Nőtt a Konica és a Minolta profitja

A fotóipar két japán óriásvállalata, a Konica és a Minolta a körvonalazódó szoros versenyben arra az elhatározásra jutottak, hogy az egyesülés jelenti számukra a legjobb megoldást a vetélytársak – a Canon és a Ricoh – ellen folytatott küzdelemben.

Eredményeik nagy mértékű javulásáról tett jelentést az összeolvadás előtt álló két neves japán fényképezőgép- és irodai berendezés gyártó társaság, a Konica Corp. és a Minolta Co. A kedvező mutatók hátterében a költségcsökkentés és a magas árkategóriába tartozó irodai berendezések sikere áll.

A Konica, amely a világ harmadik fotófilm gyártója is, nettó profitjának majd 50 százalékos növekedéséről számolt be – nyeresége 16,4 milliárd jen (141 millió dollár) lett; eladásai 3,6 százalékkal 559,0 milliárd jenre nőttek. Az eredmények elsősorban a nagysebességű másolók kiemelkedő értékesítési adatainak köszönhetők.

A másolókat, nyomtatókat és fényképezőgépeket gyártó Minolta nettó profitja 12,6 milliárd jen lett a tavalyi 34,4 milliárd jen veszteséggel szemben. Akkor az átalakítás jelentős költségei is rontották az eredményt. A cég három év óta idén először nyereséges. A bevétel a most befejeződött pénzügyi évben 3,4 százalékkal 528,1 milliárd jenre növekedett.

Az egyesülés formailag a Minolta felvásárlásával történik meg augusztus 5-én., a Nikon így bekerül az irodai berendezés-gyártó ágazat legnagyobb szereplői közé, a Canon Inc és a Ricoh Corp közé.

Az egyesülési szándék január 7-ei nyilvánosságra hozatala óta óta több mint húsz százalékkal drágultak a két társaság részvényei, miközben az iránymutató tokiói tőzsde index – a Nikkei – értéke 1,47 százalékkal csökkent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle