Connect with us

A vártnál jobb eredménnyel zárta az első negyedévet a cseh T-Mobile

Dotkom

A vártnál jobb eredménnyel zárta az első negyedévet a cseh T-Mobile

Az árbevétel az előző évi 5,18 milliárd koronáról 5,69 milliárd koronára, a nyereség pedig 20 százalékkal 1,04 milliárd koronára emelkedett.

A vártnál magasabb nettó nyereségről számolt be az idei év első negyedére vonatkozóan a cseh T-Mobile, Csehország második mobilszolgáltatója. Előrejelzésében viszont óvatos hangnemet ütött meg, a telített piacra és az adatalapú szolgáltatások lassú terjedésére hivatkozva. A társaság 61 százalékban a T-Mobile International, 39 százalékban a Ceske Radiokomunikace tulajdonában van.

Az árbevétel az előző évi 5,18 milliárd koronáról 5,69 milliárd koronára, a nyereség pedig 20 százalékkal 1,04 milliárd koronára emelkedett. A piac ennél jóval kisebb, 5,38 milliárd korona forgalomra és 780 millió korona nyereségre számított. Az EBITDA 2,83 milliárd korona, az előző évinél 16 százalékkal magasabb lett. Az ügyfelek száma éves 17 százalékkal 3,55 millióra emelkedett március végére.

A T-Mobile legfőbb belföldi riválisához az Eurotel mobilszolgáltatóhoz hasonlóan 2005-re tervezi a harmadik generációs szolgáltatás beindítását. A jelenleg a telítettség felé közelítő cseh piacon az új rendszertől remélik a piaci áttörést mind a díjbevétel növekedése, mind a nyereség tekintetében.

A T-Mobile jelentését követően a Ceske Radiokomunikace részvénye a gyengülő piaci környezet ellenére emelkedett. A befektetők legkorábban 2005-re vártak osztalék fizetését a T-Mobile-től, a mostani beszámoló tükrében azonban optimistább dátumok is nyilvánosságra kerültek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom