Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zoom – Videó és Digitális Média Fesztivál

Dotkom

Zoom – Videó és Digitális Média Fesztivál

Véget ért a Kánaán.

Pécs városa adott helyet az idén másodjára megrendezett “Zoom” Videó és Digitális Média Fesztiválnak, amely csütörtöktől szombatig fogadta a látogatókat.

Az immár második alkalommal megrendezett fesztivál célja a vizuális művészetekben jelentkező új trendek bemutatása. Hiszen a digitális technológia megjelenése nem csupán az alkotói folyamatban okozott mély változásokat, de a digitalizáció hatása a kultúra, a kommunikáció és az információáramlás viszonyrendszerében is felfedezhető volt.
A rendezvényszervezők úgy vélték, hogy ennek hatásait nem csak a művészeknek és a kommunikációs szakembereknek, hanem az érdeklődő közönségnek is meg kellett mutatni.

A fesztiválnak otthont adó Apolló moziban mintegy 40-50 művész jelent meg, többségük Magyarországról, de érkeztek alkotók Franciaországból, Izlandról, Szlovákiából és Horvátországból is.

A szakmai előadásokat fotó- és képeslap kiállítások, valamint filmvetítések kísérték. A látogatók a három nap alatt mintegy nyolcvan filmet nézhettek meg a Retina nemzetközi film és videó fesztiválok anyagaiból, továbbá a Zágrábi Rajzfilmiskola, a Pécsi Tudományegyetem, az Iparművészeti Egyetem, és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak munkáiból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés