Connect with us

technokrata

Több száz millió forint nyereségre számít a Synergon

Dotkom

Több száz millió forint nyereségre számít a Synergon

A Synergon csoportszinten 4,973 milliárd forint árbevételt és 36,9 millió forint adózás utáni eredményt ért el az első negyedévben.

A Synergon Informatika Rt. ez évre vonatkozó pénzügyi terve több száz millió forint nyereségre számít, miközben tovább javulhat a vállalat csoportszintű működése.

Czakó Ferenc, a társaság elnöke szerint a Synergon nem adta fel a határon túli terjeszkedésre vonatkozó tervét. Az idei elképzelések között egyebek mellett a szlovéniai és a romániai terjeszkedés is szerepel. A vállalatcsoport célja, hogy a Synergon Kelet-Közép-Európa legsikeresebb megoldásszállító informatikai vállalatává váljon.

Czakó Ferenc úgy véli: Magyarország a következő három évben várhatóan 1.500 milliárd forint európai uniós támogatásra számíthat, melynek mintegy 8 százalékát, azaz 100 milliárd forintot informatikai fejlesztésekre költenek el. Ezeknek a beruházásoknak a Synergon 3-5 százalékát kívánja megszerezni, ami megegyezik a piaci részesedésének megfelelő aránnyal.

A Synergon egyelőre nem érzékeli, hogy a magyar informatikai piac dinamikus növekedés előtt állna. A távközlési verseny kialakulása ugyan hozhat jelentősebb megrendeléseket az informatikai cégeknek, ám a KKV valamint a kormányzati szektorban nem várható nagyobb volumenű növekedés.

A Synergon csoportszinten 4,973 milliárd forint árbevételt és 36,9 millió forint adózás utáni eredményt ért el az első negyedévben. Az árbevétel 7 százalékkal, a nyereség pedig 55 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A magyar piac sajátosságait ismerve a következő két negyedévet Czakó gyengébbre várja, majd az utolsó negyedévet újra erősre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle