Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen nőtt az RWE profitja

Dotkom

Jelentősen nőtt az RWE profitja

Az RWE már a Novacom eladásával bizonyította, hogy kiszáll magyar távközlési befektetéseiből.

Németország második legnagyobb közszolgáltató társaságának, az RWE üzemi nyeresége az első negyedévben az előzetes várakozásokat jóval meghaladó mértékben, 33 százalékkal 1,75 milliárd euróra emelkedett. A hatékonyság általános mivoltát jelzi, hogy az minden ágazatara – áram-, gáz- és vízszolgáltatás – kiterjedt.

A felvásárlásokkal kapcsolatos kiadások és a goodwill amortizáció levonása utáni profitja az idei év első három hónapjában 37 százalékkal 437 millió euróra csökkent.

A RWE – ellentétben német vetélytársával az E.ON–al – globális multifunkcionális szolgáltatóvá kíván alakulni. Ennek érdekében már 30 milliárd eurót költött különböző akvizíciókra.

Gyors terjeszkedése miatt az RWE az egyik legmagasabb mértékben eladósodott európai közműszolgáltatóvá vált. A társaság most megismételte azt a már korábban is hangoztatott célkitűzését, hogy 2003 folyamán 25 milliárd eurót is meghaladó adósságállományát az év végére 24 milliárd euró alá csökkenti. Amennyiben az euró megőrzi erejét a dollárral és a fonttal szemben, akár 23 milliárd euró alá is szoríthatja azt.

Profiltisztítás gyanánt a német energiakonszern még tavaly értékesítette 15,6%-os V.R.A.M Rt.-ben (Vodafone) lévő tulajdonrészét. A magyar mobilpiacról való kivonulása érdekében a Vodafone Hungary-ben birtokolt részesedését a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának, a Vodafone Hungary többségi tulajdonosának, a brit Vodafone-nak adta el. Az RWE már a Novacom eladásával bizonyította, hogy kiszáll magyar távközlési befektetéseiből.

Az RWE tervei szerint, a társaság egészére vonatkozó éves üzemi nyereség legalább 10 százalékkal nő majd; nettó profitja ugyanakkor a 2002-es 1,05 milliárd euró alatt alakul majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés