Connect with us

technokrata

Az UPC nem vár profitot erre az évre

Dotkom

Az UPC nem vár profitot erre az évre

Nem a tervek szerint alakultak az eredmények.

A United Pan-European Communications NV (UPC) Európa legnagyobb kábeltévé társaságának közleménye szerint nem teljesül az erre az évre tervezett 12 százalékos forgalomnövekedés, sőt 2003-ra nyereséget sem vár a csoport menedzsmentje.

A vállalat csődvédelem alatt áll az Egyesült Államokban és Hollandiában, ami hamarosan megszűnhet, mivel tavaly a felére csökkentette – 4,4 milliárd euróról 2,24 milliárd euróra – nettó veszteségét, és a működési eredménye várhatóan az idén is tovább javul. A cég az első negyedévben már nyereséges volt, amit pénzügyi műveletek generáltak; az üzemi működés továbbra is veszteséges.

A tavalyi eredményt egyébként hárommilliárd euró leírás terhelte, különböző vagyonértékelések csökkentése miatt. Az utóbbi évben a folytatódó tevékenységeinek bevétele 1,366 milliárd euró volt, 15 százalékkal több, mint 2001-ben. A pénzforgalmi többlet 284 millió euró lett, a 2001-es 162 millió eurós hiány után. Erre az évre már 525 millió euró pénzforgalmi többletre (EBITDA) számít a csoport.

Komoly gondot okozhat az UPC számára egy bírósági eljárás is, mely következtében évi 25 millió euró terhelheti a pénzforgalmi többletet, ha a cég kénytelen vállalni a perben szereplő, minimális programszolgáltatásra vonatkozó garanciát.

A mintegy 10,4 milliárd eurós adósságállomány legnagyobb részét a társaság részvényre váltás útján kívánja eltüntetni. A társaság pénzügyi helyzetének rendezésére irányuló átszervezési folyamat azonban az egyik kisebb hitelező bírósági keresete miatt késik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom