Connect with us

technokrata

Profiltisztítás a Bertelsmann médiavállalatnál

Dotkom

Profiltisztítás a Bertelsmann médiavállalatnál

Springer – a második tudományos kiadó.

A német gazdaság egyik büszkesége, a Bertelsmann médiavállalat bejelentette, hogy 1,05 milliárd euróért eladja tudományos és szakmai kiadóvállalatát, a BertelsmannSpringert a brit Cinven és Candover befektetési cégek konzorciumának. A médiaóriás döntését profiltisztítással és adósságainak csökkentésével indokolta.

Az új tulajdonosok a BertelsmannSpringert egyesíteni készülnek a már tulajdonukban lévő holland Kluwer Academic Publishers szakmai kiadóval, hogy létrehozzák a világ második legnagyobb tudományos kiadóvállalatát, Springer néven. A legnagyobb egyébként az ugyancsak holland Elsevier Science.

A tranzakció révén a Bertelsmann jobban összpontosíthat a számára fontosabb üzletágakra, és tovább csökkentheti 2,7 milliárd eurós adósságát. Elemzők szerint lassan stabilizálódik a társaság anyagi helyzete és hamarosan lehetősége lesz ismét felvásárlásokon gondolkodni.

További érdekesség a Bertelsmann háza tájáról, hogy a Wall Street Journal hétfői jelentése szerint a médiaóriás vizsgálja annak lehetőségét, hogy zenekiadó részlegét, a BMG-t egyesíti az AOL Time Warner zenekiadó részlegével.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle