Connect with us

technokrata

Kicsiny, fényképezésre is használható Vaio noteszgép

Dotkom

Kicsiny, fényképezésre is használható Vaio noteszgép

A nyári kínálat első tagja az az új, könnyű Vaio notebook, melyet nemrég jelentett be a Sony.

A PCG-TR1 típusjelű eszköz június elején válik elérhetővé Japánban, jellegzetessége, hogy szélesképernyős kivitelben készül. Magát a Vaio noteszgépet egy 900 MHz-es Pentium M processzor köré építették, operatív tára pedig 256 MB és 1 GB közötti kapacitással rendelkezhet (a felhasználó igényei szerint). A memória típusa: 266 MHz-es DDR SDRAM.

30 GB-os háttérkapacitással rendelkezik majd merevlemeze révén, illetve az adatok archiválásáról egy kombó optikai meghajtó fog gondoskodni. A DVD/CD-RW készülék nyolcszoros sebességgel írja majd a CD-R lemezeket, s négyszeres sebességgel az újraírható korongokat.

10,6 colos TFT LCD-vel bír az eszköz, melynek érdekessége, hogy ˝szélesvásznú˝ (5:3 arányú) kivitelben készül. Maximálisan WXGA, azaz 1280×768 pixel megjelenítésére képes. A kijelző alatt egy kicsiny videokamera található, mellyel fényképek ugyanúgy készíthetők, mint ahogy videokonferenciák is tarthatók (ez maximálisan körülbelül VGA – 640×480 pixel – felbontásnak megfelelő minőséget képes előállítani: 370 ezer pixeles részletességgel rendelkezik). Ennek kezelőgombja a képernyő jobb széle mellett található.

A következő vezetékmentes technológiákat támogatja: IEEE802.11b, IEEE802.11a és Bluetooth. Emellett természetesen egy integrált Ethernet csatoló is megtalálható a noteszgépben. Két 2.0-s USB porttal, egy PC Card slottal, egy Memory Stick Pro slottal rendelkezik, és egy csatlakozó segítségével külső monitorra is köthető az eszköz.

Üzemideje 4,5 és 7 óra között változhat, használattól függően. Ára 2000 dollár körül alakul.

Fizikai paraméterek

Méret: 26,5×18,5×3,5 cm
Tömeg: 1,4 kgSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle