Connect with us

Hirdetés

technokrata

Június eleje – újabb árcsökkenés az Intelnél

Dotkom

Június eleje – újabb árcsökkenés az Intelnél

A jövő hónap egyes Intel processzorok árának csökkenését fogja magával hozni, egyúttal új, gyorsabb példányok is piacra kerülnek.

A következő hónapban jelenik meg az Intel új Pentium M processzorcsaládjának eddigi legnagyobb órajelével büszkélkedhető modellje, az 1,7 GHz-es változat. Ennek ára induláskor (ezres tétel vásárlása esetén) 640 dollár lesz, ami azt jelenti, hogy a régebbi (még március 12-én bejelentett) típusokért kevesebbet kell majd fizetni. Egészen pontosan az 1,6 GHz-es P-M 423 dollárba, az 1,5 GHz-es 295 dollárba, az 1,4 GHz-es változat pedig 261 dollárba fog kerülni. Így annak, aki ilyen noteszgépet szeretne venni, talán érdemes még várni pár hetet, hogy a (külföldi) boltokban is érezhető legyen a változás.

Az Intel ütemterve szerint októberben jelenik majd meg az 1,8 GHz-es Pentium M, ekkor ismét átrendeződik az ártábla (bár az értékek legtöbb esetben nem, csak a viszonyok változnak). Ekkor az 1,8 GHz-es változat ára lesz 640 dollár; a június elején útjára induló 1,7 GHz-es ára pedig 423 dollárra fog csökkenni. Az 1,6 GHz-es ára 295 dollár lesz, az 1,5 GHz-esé 241 dollár, az 1,4 GHz-esé pedig 209 dollár.

Ezt követően már több áresésre nem lehet számítani a Pentium M szegmensében 2004 elejéig, amikor is – a tervek szerint – bekövetkezik a technológiaváltás, s a legújabb processzorok már 90 nanométeres gyártási eljárással készülnek majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés