Connect with us

technokrata

Csökkent az IT szolgáltatások piaca

Dotkom

Csökkent az IT szolgáltatások piaca

Az IT-szolgáltatások piaca 0,6 százalékkal, 536 milliárd dollárra esett vissza – a cégek alig vásároltak.

Az immár harmadik éve tartó piaci konszolidáció következtében a cégek tavaly kisebb értékben vásároltak IT szolgáltatásokat, mint az azt megelőző évben. A piac globális értéke 0,6 százalékkal, 536 milliárd dollárra esett vissza. Az információtechnológiai szolgáltatások globális piacán ez idáig csökkenésre még nem volt példa az iparág történetében.

A legnagyobb mértékben a beruházásokhoz köthető tervezetszolgáltatás, tanácsadás és fejlesztés esett vissza, míg a rendszerek működtetéséhez kapcsolódó szolgáltatások (kiszervezés és folyamatirányítás) kis mértékben növekedett is.

A Gartner Dataquest által készített felmérés szerint az IT szolgáltatások piacán továbbra is őrzi vezető helyét az IBM 7,5%-os piaci részesedéssel. Ebben nagy szerepe volt, hogy a kékóriás sikeres akvizíciót hajtott vége a PricewaterhouseCoopers globális IT tanácsadó csoportban.

Az IBM-et az EDS követi 3,9 százalékos piaci részesedéssel, harmadik a Fujitsu (2,6%), majd a Hewlett-Packard (2,3%) és az Accenture (2,1%).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle