Connect with us

technokrata

NEC MobilePro 900: eltűnő határ a PDA és a notebook között?

Dotkom

NEC MobilePro 900: eltűnő határ a PDA és a notebook között?

Az NEC olyan készüléket tervez a piacra dobni, amelyik egy mininoteszgép előnyeit vegyíti egy PDA megoldásaival.

PDA tulajdonsága elsősorban az igen energia-hatékony processzor alkalmazásában rejlik, melynek köszönhetően akár 8 órán keresztül is képes működni egy feltöltésről; ez az időtartam még mindig 5 óra, ha egy Wi-Fi hálózathoz csatlakozik az eszköz. Mininotebook részét pedig főként a külseje hangsúlyozza: a MobilePro 900-as majdnem akkora billentyűzettel rendelkezik, mint a vele egy kategóriában levő noteszgépek; emellett egy 8,1 colos LCD-vel van felszerelve, ami jóval nagyobb a PDA-kban használtakhoz képest. Tömege alig éri el a 80 dekagrammot.

Az egyre divatosabbá váló tábla PC-kkel ellentétben a MobilePro nem tartalmaz beépített merevlemezt, ám Windows CE-t használ operációs rendszer gyanánt, amin a Microsoft ˝zsebkörnyezetbe˝ szánt alkalmazásai futnak. A készülék ára 900 dollár.

A május végén piacra kerülő eszköz egy 400 MHz-es XScale Intel processzort tartalmaz, valamint 64 MB operatív tárat. Mint már fent is említettük, merevlemeze ugyan nincs, de egy 64 MB-os kapacitású flash memóriát a gyártó belerakott annak érdekében, hogy a felhasználó eltárolhassa alkalmazásait és adatait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle