Connect with us

Siemens Mobile: új fejlesztések

Dotkom

Siemens Mobile: új fejlesztések

A Siemens Mobile nemrég bemutatta legújabb fejlesztéseit.

A Siemens Mobile ismét jövőbe mutató újításokat prezentált: tanulmánykészülékei minden eddiginél több információ és multimédia-alkalmazás elérését teszik lehetővé. Így a Community Location Services segítségével hajszálpontosan meg tudjuk mondani ismerőseinkről, hogy hol vannak. Emellett további adatbeviteli és -megjelenítési technológiákat is bemutattak.

Az egyik legfontosabb fejlesztés a 3D érintőképernyő. Elég, ha ujjunkat a képernyő felett tartjuk, a készülék ujjunk helyzetéből és távolságából kiszámítja, hogy melyik tartalmat szeretnénk látni, s azonnal kinagyítja azt. Az igényelt funkciókat érintéssel választhatjuk ki.

Másik előremutató fejlesztés a papírvékony kijelző, mellyel hamarosan az is lehetővé válik, hogy egy egészen kicsi mobiltelefonnak is nagy képernyője legyen. Egy különlegesen vékony és hajlékony kijelzőről van szó, amely mindössze fél milliméter vastag és feltekerhető. Az újítás többek között lehetővé teszi, hogy térképet, elektronikus leveleket vagy újságokat böngésszünk mobilunkon.

A Siemens Med sem tétlenkedik: innovatív kardiológiai MR képalkotó eljárást fejlesztett. A kardiovaszkuláris mágneses rezonancia (CMR) vizsgálatok egyik nagy problémája az MR-Scan pontos és megbízható szinkronizálása a szívveréssel. A Siemens orvostechnika ágazata egy USA-beli klinikával és egy alapítvánnyal együttműködve olyan méréstechnikát dolgozott ki, amely feleslegessé teszi a CMR-rel egyidejűleg felvett EKG-val való szinkronizálást. Az úgynevezett önkapuzó CMR eljárás a légzés visszatartását is feleslegessé teszi a CMR-felvétel alatt. Ez végül is a szívkoszorúerek nagyobb megbízhatóságú megjelenítését eredményezi. Az eddigi tapasztalatok ráadásul azt valószínűsítik, hogy az új technológia révén a képminőség jobb, a képalkotás gyorsabb lesz az EKG-val szinkronizált eljáráséhoz képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom