Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lezárult a Coedu Tudásháló verseny

Dotkom

Lezárult a Coedu Tudásháló verseny

Kihirdették az első Magyarországon diákoknak kiírt elektronikustananyag-készítő verseny eredményeit. Hét kategóriában díjazták a legjobb munkákat.

2003. május 6-án rendezték meg a Coedu Tudásháló verseny eredményhirdetését és díjkiosztóját. A zárórendezvényen a döntős csapatok tagjai – a diákok és felnőtt Mestereik -, a tananyagokat értékelő Bírák képviselője, valamint a verseny partnereinek képviselői vettek részt.

A verseny fővédnöke, Magyar Bálint oktatási miniszter nevében Nagy Tamás megbízott főosztályvezető köszöntőjében kiemelte: nagyon fontos, hogy ne csak az oktatási tárca kezdeményezze digitális tananyagok elkészítését.

A versenyzők teljesítményét értékelve Turcsányiné dr. Szabó Márta egyetemi docens meghajolt a csapatok munkája előtt. Mint mondta, a pontozás szigorú volt, de azt a célt szolgálta, hogy valóban a legjobbak nyerjenek.

A szervezők a kiírás szerint hét kategóriában egy-egy győztest hirdettek. A 16 döntős tananyag közül kikerült kategória győztesek a következők:

Művészet és irodalom: Kornyika csapat
Tudomány és technika: Zeppelin 2 csapat
Ember és társadalom: Moralles csapat
Földünk és környezetünk: Sonic & Tails csapat
Sport, egészség, életmód: Dohányzásellenesek csapat
Idegen nyelvek: Hallowe´en csapat
Köztes tudományágak: Sectio Divina csapat.

A fődíj a nyertes csapatok minden tagjának egy-egy értékes kéziszámítógép. A fődíjak mellett különdíjak is kiosztásra kerültek, de senki nem tért haza üres kézzel, mivel a szervezők vigaszdíjról is gondoskodtak.

A Coedu Tudásháló verseny döntős tananyagai 2003 május 12-től év végéig ingyen bárki számára elérhetőek lesznek.

A 2002 novemberében, 12 és 19 éves magyar iskolában tanuló diákok és felnőtt segítőik számára indított versenyre 1.068-an jelentkeztek. A szervezők célja az Internet-használat és az elektronikus távoktatás népszerűsítése volt. A versenyt a sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik, továbbá egy EU-vetélkedőt indítanak a szervezők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés