Connect with us

Lezárult a Coedu Tudásháló verseny

Dotkom

Lezárult a Coedu Tudásháló verseny

Kihirdették az első Magyarországon diákoknak kiírt elektronikustananyag-készítő verseny eredményeit. Hét kategóriában díjazták a legjobb munkákat.

2003. május 6-án rendezték meg a Coedu Tudásháló verseny eredményhirdetését és díjkiosztóját. A zárórendezvényen a döntős csapatok tagjai – a diákok és felnőtt Mestereik -, a tananyagokat értékelő Bírák képviselője, valamint a verseny partnereinek képviselői vettek részt.

A verseny fővédnöke, Magyar Bálint oktatási miniszter nevében Nagy Tamás megbízott főosztályvezető köszöntőjében kiemelte: nagyon fontos, hogy ne csak az oktatási tárca kezdeményezze digitális tananyagok elkészítését.

A versenyzők teljesítményét értékelve Turcsányiné dr. Szabó Márta egyetemi docens meghajolt a csapatok munkája előtt. Mint mondta, a pontozás szigorú volt, de azt a célt szolgálta, hogy valóban a legjobbak nyerjenek.

A szervezők a kiírás szerint hét kategóriában egy-egy győztest hirdettek. A 16 döntős tananyag közül kikerült kategória győztesek a következők:

Művészet és irodalom: Kornyika csapat
Tudomány és technika: Zeppelin 2 csapat
Ember és társadalom: Moralles csapat
Földünk és környezetünk: Sonic & Tails csapat
Sport, egészség, életmód: Dohányzásellenesek csapat
Idegen nyelvek: Hallowe´en csapat
Köztes tudományágak: Sectio Divina csapat.

A fődíj a nyertes csapatok minden tagjának egy-egy értékes kéziszámítógép. A fődíjak mellett különdíjak is kiosztásra kerültek, de senki nem tért haza üres kézzel, mivel a szervezők vigaszdíjról is gondoskodtak.

A Coedu Tudásháló verseny döntős tananyagai 2003 május 12-től év végéig ingyen bárki számára elérhetőek lesznek.

A 2002 novemberében, 12 és 19 éves magyar iskolában tanuló diákok és felnőtt segítőik számára indított versenyre 1.068-an jelentkeztek. A szervezők célja az Internet-használat és az elektronikus távoktatás népszerűsítése volt. A versenyt a sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik, továbbá egy EU-vetélkedőt indítanak a szervezők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom