Connect with us

technokrata

Internet Explorer – a világ legegyszerűbb hibája is lefagyasztja

Dotkom

Internet Explorer – a világ legegyszerűbb hibája is lefagyasztja

Csak pár, rossz helyre rakott karakter, és a világ bármelyik Internet Explorere megfagy.

Nemrég fedezték fel azt a szinte hihetetlenül primitív hibát, aminek egyetlen Internet Explorer sem képes ellenállni. Egy bizonyos HTML utasítás ugyanis le tudja fagyasztani a böngészőt, ha a parancs nem a törzsben (body), hanem a fejlécben (head) található.

Maga a kód egyébként nem túlságosan bonyolult, mindössze ennyiből áll: [input type code] (a szögletes zárójelek helyén értelemszerűen relációs jelek állnak). Tapasztalatok szerint ráadásul még akkor is képes összeomlasztani az Explorert, ha az a sor, ahol megtalálható, ki van kommentezve. Természetesen egy kicsit is jártasabb programozó nem csinál ilyen hibát, hiszen ez a tag nem a fejlécbe való – arról nem is beszélve, hogy a webszerkesztővel készített oldalak egyike sem érintett az esetben. Viszont ha valaki meg akarja tréfálni az Explorer tulajdonosokat (márpedig a webezők körülbelül 95 százaléka ezt használja), akkor elég csak létrehozni egy olyan webalpot, amiben megtalálható a fenti bejegyzés, rossz helyen. Persze e-mailben is el lehet küldeni bárki számára.

Mivel a hiba a HTML-megjelenítő komponensben rejlik, így nemcsak az Internet Explorert érinti: a Windows Explorer, az Outlook és még néhány egyéb alkalmazás esetén is gondot okozhat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle