Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC és a Microsoft kibővíti stratégiai üzleti és technológiai partnerkapcsolatát

Dotkom

Az EMC és a Microsoft kibővíti stratégiai üzleti és technológiai partnerkapcsolatát

Az iparág vezetőinek partnerkapcsolata a windowsos környezetek legjobb hálózati tárolási megoldásainak szállítása érdekében.

Közös céljuknak megfelelően – hogy a vásárlók a Windows használatát a hálózati tárolókörnyezetek felé is kiterjeszthessék –, az EMC Corporation és a Microsoft Corporation kibővítik üzleti és technológiai kapcsolatrendszerüket a tárolás területén.

A számottevően szélesebb körű és átfogóbb megállapodás – amelyet Joe Tucci, az EMC elnöke és vezérigazgatója, valamint Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója jelentett be az idei EMC technológiai csúcstalálkozón – szorosabb együttműködést és integrációt jelent a hálózati tárolótechnológiák és a kínált termékek és szolgáltatások területén. A kibővített licencelési és technológiai megállapodás a következőket tartalmazza: a windowsos tárolási technológiák integrálását, új értékesítési és kereskedelmi kezdeményezéseket, valamint új szolgáltatási és támogatási megállapodásokat. Mindezek eredménye jobb felügyelhetőség és a Windows-technológia zökkenőmentes illeszkedése lesz az automatizált hálózati tárolási környezetekbe.

A kibővített megállapodás nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy az EMC beépíti a Microsoft Windows Server 2003 tárolási API-jait (VSS, VDS, MPIO) a saját tárolóplatform-funkciói közé. Ez a szoros integráció egy konzisztens windowsos felületet eredményez a fejlett tárolási funkciók eléréséhez, így a felhasználók kiterjeszthetik a Windows használatát az automatizált tárolási környezetek felé is. Továbbá, a Microsoft tárolási API-jainak alkalmazásával az EMC saját ControlCenter nyílt tárolórendszer-felügyeleti alkalmazásait is integrálja, ez lehetővé teszi a felhasználóknak a nagyméretű vállalati Windows-rendszerek jobb felügyeletét.

Mindemellett az EMC és a Microsoft együttműködik az újonnan létrejövő tárolórendszer-felügyeleti szabványokra épülő nyílt tárolórendszer-felügyelet legjobb gyakorlati alkalmazásainak és referencia-implementációinak meghatározása érdekében. Az EMC egy új EMC NAS termékcsalád alapjául licencelni fogja a Microsoft Windows Powered NAS szoftverét. Mindkét cég együttműködik a Windowsra épülő termékek és az EMC Celerra NAS család kompatibilitásának biztosítása érdekében. Ez a törekvés a vásárlók számára a NAS-megoldások szélesebb körű, méretezhetőbb családjait és az EMC Celerra NAS garantált kompatibilitását jelentik a jövőbeli Microsoft verziókkal.

Az EMC és a Microsoft együttműködési támogatási megállapodást fog kötni a vállalati windowsos környezetekben telepített EMC-termékek közös támogatási módszertanainak biztosítására. Továbbá a vállalatok kapcsolódó kereskedelmi és értékesítési kezdeményezéseket indítanak annak érdekében, hogy megismertessék a vásárlókkal az integrált Microsoft- és EMC-technológiák előnyeit a hálózati tárolókörnyezetekben, és serkentsék az EMC Windows Powered NAS megoldásainak elterjedését.

Az EMC és a Microsoft a Microsoft Communication Protocol Licensing Programjának (MCPP) keretében aláírt egy licencmegállapodást a protokollok kölcsönös együttműködésének lehetővé tételére az EMC hálózati tárolóeszközei és a Windows kliens PC-i között.

Az EMC és a Microsoft szövetsége
Az EMC és a Microsoft globális stratégiai szövetsége 2000 februárjában jött létre azzal a céllal, hogy segítse a felhasználókat információtárolási, felügyeleti és védelmi erőforrásaik jobb kihasználásában az általános operációs környezetek révén. A szövetség részeként az EMC és partnerei voltak az elsők, akik a Microsoft rendszerarchitektúrát felhasználó konfigurációkat készítettek és vizsgáltak be. Az eredményül kapott tervek egyszerűsítik a Windows 2000 Server platformra épülő adatközponti megoldások telepítését és csökkentik az ehhez tartozó időt és költségeket. Az EMC automatizált hálózati tárolóeszközei szolgálnak a redmondi Microsoft Partner Solution Center legfőbb tárolóplatformjául. A két cég számos területen működik együtt a Windows Server 2003-at az EMC hálózati tárolórendszereivel, szoftvereivel és szolgáltatásaival kombináló megoldások fejlesztésben és implementálásában. Az EMC Microsoft Gold minősítésű szolgáltatási, és ugyancsak Gold minősítésű szoftverpartner.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés