Connect with us

technokrata

Az EMC és a Microsoft kibővíti stratégiai üzleti és technológiai partnerkapcsolatát

Dotkom

Az EMC és a Microsoft kibővíti stratégiai üzleti és technológiai partnerkapcsolatát

Az iparág vezetőinek partnerkapcsolata a windowsos környezetek legjobb hálózati tárolási megoldásainak szállítása érdekében.

Közös céljuknak megfelelően – hogy a vásárlók a Windows használatát a hálózati tárolókörnyezetek felé is kiterjeszthessék –, az EMC Corporation és a Microsoft Corporation kibővítik üzleti és technológiai kapcsolatrendszerüket a tárolás területén.

A számottevően szélesebb körű és átfogóbb megállapodás – amelyet Joe Tucci, az EMC elnöke és vezérigazgatója, valamint Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója jelentett be az idei EMC technológiai csúcstalálkozón – szorosabb együttműködést és integrációt jelent a hálózati tárolótechnológiák és a kínált termékek és szolgáltatások területén. A kibővített licencelési és technológiai megállapodás a következőket tartalmazza: a windowsos tárolási technológiák integrálását, új értékesítési és kereskedelmi kezdeményezéseket, valamint új szolgáltatási és támogatási megállapodásokat. Mindezek eredménye jobb felügyelhetőség és a Windows-technológia zökkenőmentes illeszkedése lesz az automatizált hálózati tárolási környezetekbe.

A kibővített megállapodás nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy az EMC beépíti a Microsoft Windows Server 2003 tárolási API-jait (VSS, VDS, MPIO) a saját tárolóplatform-funkciói közé. Ez a szoros integráció egy konzisztens windowsos felületet eredményez a fejlett tárolási funkciók eléréséhez, így a felhasználók kiterjeszthetik a Windows használatát az automatizált tárolási környezetek felé is. Továbbá, a Microsoft tárolási API-jainak alkalmazásával az EMC saját ControlCenter nyílt tárolórendszer-felügyeleti alkalmazásait is integrálja, ez lehetővé teszi a felhasználóknak a nagyméretű vállalati Windows-rendszerek jobb felügyeletét.

Mindemellett az EMC és a Microsoft együttműködik az újonnan létrejövő tárolórendszer-felügyeleti szabványokra épülő nyílt tárolórendszer-felügyelet legjobb gyakorlati alkalmazásainak és referencia-implementációinak meghatározása érdekében. Az EMC egy új EMC NAS termékcsalád alapjául licencelni fogja a Microsoft Windows Powered NAS szoftverét. Mindkét cég együttműködik a Windowsra épülő termékek és az EMC Celerra NAS család kompatibilitásának biztosítása érdekében. Ez a törekvés a vásárlók számára a NAS-megoldások szélesebb körű, méretezhetőbb családjait és az EMC Celerra NAS garantált kompatibilitását jelentik a jövőbeli Microsoft verziókkal.

Az EMC és a Microsoft együttműködési támogatási megállapodást fog kötni a vállalati windowsos környezetekben telepített EMC-termékek közös támogatási módszertanainak biztosítására. Továbbá a vállalatok kapcsolódó kereskedelmi és értékesítési kezdeményezéseket indítanak annak érdekében, hogy megismertessék a vásárlókkal az integrált Microsoft- és EMC-technológiák előnyeit a hálózati tárolókörnyezetekben, és serkentsék az EMC Windows Powered NAS megoldásainak elterjedését.

Az EMC és a Microsoft a Microsoft Communication Protocol Licensing Programjának (MCPP) keretében aláírt egy licencmegállapodást a protokollok kölcsönös együttműködésének lehetővé tételére az EMC hálózati tárolóeszközei és a Windows kliens PC-i között.

Az EMC és a Microsoft szövetsége
Az EMC és a Microsoft globális stratégiai szövetsége 2000 februárjában jött létre azzal a céllal, hogy segítse a felhasználókat információtárolási, felügyeleti és védelmi erőforrásaik jobb kihasználásában az általános operációs környezetek révén. A szövetség részeként az EMC és partnerei voltak az elsők, akik a Microsoft rendszerarchitektúrát felhasználó konfigurációkat készítettek és vizsgáltak be. Az eredményül kapott tervek egyszerűsítik a Windows 2000 Server platformra épülő adatközponti megoldások telepítését és csökkentik az ehhez tartozó időt és költségeket. Az EMC automatizált hálózati tárolóeszközei szolgálnak a redmondi Microsoft Partner Solution Center legfőbb tárolóplatformjául. A két cég számos területen működik együtt a Windows Server 2003-at az EMC hálózati tárolórendszereivel, szoftvereivel és szolgáltatásaival kombináló megoldások fejlesztésben és implementálásában. Az EMC Microsoft Gold minősítésű szolgáltatási, és ugyancsak Gold minősítésű szoftverpartner.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle