Connect with us

technokrata

Védjük adatainkat ujjlenyomat-olvasóval!

Dotkom

Védjük adatainkat ujjlenyomat-olvasóval!

A DigitalPersona olyan ujjlenyomat-leolvasó egységet jelentett be, melyet noteszgépek és PDA-tulajdonosok egyaránt használhatnak adataik kényelmes biztosítására.

Az eddig főként asztali eszközök biometrikus (az ember valamely testrészének a többi embertől való eltérését kihasználó) biztosítását szolgáló eszközöket készítő cég ma jelentette be U-are-U Firefly névre keresztelt szkennerét, mely hordozható számítógépek és PDA-k tulajdonosai számára jelent könnyebbséget. Könnyebbséget, mert nincsen szükség bonyolult jelszavakat megjegyzésére, elég a rendszer kinyitásához a megfelelő ujj(lenyomat).

Az ujjlenyomat-érzékelő eszközök tipikusan vagy üvegfelülettel vagy szilíciumborítással rendelkeznek, attól függően, hogy az ujj optikai képét vagy elektronikai különbségeit elemzik. A DigitalPersona az optikai ellenőrzés mellett döntött – megoldása egy 9 voltos elemnél is kisebb mérettel rendelkezik. Kettő az egyben termékről van szó: az ujjlenyomat-olvasó egyúttal a képernyőn való navigációra is használatos.

Harvey Bondar, a cég marketingigazgatója szerint a laptop-piac nagy keresletet jelent majd az eszköz számára, s a PDA-k világában is rohamos terjedésre számítanak. Bondar elmondása szerint a vezetékmentes technológiák fejlődése következtében már nincsen messze az az időszak sem, amikor a mobiltelefonokban is megjelenhet ez az azonosítási forma. Nem rendelkeznek még szerződéssel az ezen termékeket értékesítő piaci szereplőkkel; ugyan a Gateway biztosította Firefly számára az alapot, azaz a tesztnoteszgépeket, de konkrétabb megállapodás az eszköz alkalmazásáról nem született a két cég között egyelőre.

Nem a DigitalPersona az első, amely ilyen megoldással jelentkezik, a MicronPC például tavaly hasonló noteszgépeket kezdett árusítani (elsősorban kormányzati ügyfeleknek). Bondar elmondása szerint a többi eszköz az övékéhez képest lassú, és drágább is, igaz, hogy a DigitalPersona terméke még nem rendelkezik az összes szükséges szoftverrel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle