Connect with us

technokrata

Symantec biztonság az új Windows operációs rendszereken (is)

Dotkom

Symantec biztonság az új Windows operációs rendszereken (is)

A Symantec bejelentette a Windows Server 2003-at és annak 64 bites változatát is támogató Symantec Client Security-t. A Symantec Client Security víruselhárító eljárásait biztosító Symantec AntiVirus Corporate Edition emellett tanúsítványt kapott a Microsoft Windows Server 2003 Standard és Enterprise változatára.

A Symantec Client Security az asztali gépek hatékony védelme érdekében a vírusellenes, valamint a saját gépre telepített tűzfal és behatolás-észlelő eljárásokat ötvözi napjaink összetett veszélyei ellen. Emellett a kritikus reagálási idő jelentősen lerövidíthető a Symantec Client Security egyetlen, a vírusazonosítókra, a tűzfalszabályokra és a behatolás-érzékeléshez szükséges mintákra egyaránt használatos frissítési mechanizmus révén.

Egyszerű konfigurálás, rendszerbe állítás és felügyelet

A Symantec Client Security-val a rendszergazdák központilag konfigurálhatják és állíthatják rendszerbe a megoldást, valamint az ismétlődő kezelési és jelentéskészítési feladatoknak is központilag tehetnek eleget. A kezelésre fordított idő csökkentése érdekében a rendszergazdák a Symantec Client Security-t a három, előkészített telepítési mód – teljes telepítés, mérsékelten vezérelt, illetve a vékony kliens telepítés (amely a lehető legkevesebb helyet foglalja el anélkül, hogy a helytakarékosságnak áldozatul esne a védelem) – között választhatnak. A rendszergazdák a teljes szervezetre kiterjedően alkalmazhatnak olyan lezáró szabályozást is, amely megakadályozza, hogy a felhasználók módosíthassák a felhasználói gépek védelmi beállításait. A testre szabott rendszabályokat felhasználói csoportok (például részlegek vagy telephelyek) szerint lehet alkalmazni.

Megelőző jellegű, integrált védelem az összetett veszélyek ellen

A Symantec Client Security integrált védelmi megoldásként, a támadás bekövetkezte előtt, megelőző jelleggel véd a Klez- és Code Red-szerű összetett kártevők ellen. A többféle védelmi funkció integrálása révén a Symantec gyors és teljes körű frissítést biztosít egyetlen rendszeren keresztül, ha rosszindulatú program támadja meg a rendszert. Ez a módszer sokkal hatékonyabb, mint ha többféle terméket kellene frissíteni. Ha a tűzfal gyanús kimenő állománnyal találja szemben magát, átadja azt a víruskereső motornak, függetlenül attól, hogy a valós idejű víruselhárítás be van-e kapcsolva. Ha a víruskeresés fertőzöttnek találja a file-t, a víruselhárító utasítást ad a tűzfalnak, hogy emelje magasra a védelmi szintet. Ennél a szintnél alapértelmezés szerint a file nem férhet hozzá az Internethez. Ezek a frissítések a Symantec Security Response csapatától érkeznek, akik gyors integrált elemzést és reagálást biztosítanak világszerte.

A Symantec AntiVirus Corporate Edition jelenleg minősítési vizsgálat alatt van a Windows Server 2003 DataCenter kiadásával való együttműködésre. A Symantec Client Security-t a Designed for Windows XP embléma odaítélése céljából vizsgálják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle