Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó HP notebookok: egy kaptafára

Dotkom

Olcsó HP notebookok: egy kaptafára

Az ősszel bemutatni tervezett új, alacsony árkategóriás Pavilion és Presario modellek esetén a HP ugyanazt a külsőt fogja alkalmazni.

Szeptember-október tájékén történhet meg a váltás, melynek következtében mindkét modell ugyanabba a köntösbe bújik. Korábban a HP és a Compaq egyaránt külön rendelkeztek alacsony árkategóriás modelljeik felett, de az egyesülést követően a két cég ezen részlege is egybeolvadni látszanak, aminek ékes bizonyítéka a Pavilion és a Presario modellek közti külcsínbeli különbségek eltűnése.

Az egységesítést egyébként a távol-keleti Compal gyártóval kötött megállapodása révén biztosítja majd a HP – a közel fél év múlva bekövetkező váltásig mindkét sorozat különböző kinézetben csábítja vásárlóit. A belbecs azonban később is el fog térni az egyes modelleknél: három különböző példány Intel processzor, egy pedig AMD CPU köré épül majd. Ezen noteszgépekből ősztől havi 200 ezres darabszámot fog gyártani a tajvani cég.

Mivel a HP nem biztosította magának azon jogokat, hogy az új design csak az övé legyen, ezért előfordulhat, hogy más forgalmazók is ezt a külcsínt fogják alkalmazni noteszgépeiknél. Ugyan korábban az amerikai cég mindig igyekezett az exkluzív jogokat megszerezni, az egyre élesedő versenyben csak az maradhat talpon, aki minimálisra tudja csökkenteni a költségeket – ez pedig az exkluzivitás elvesztésével jár. Egyébként hasonló történt a japán NEC esetében is, amely a Quanta számára engedélyezte, hogy mások részére is eladhassa az NEC által is használt notebook designt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés