Connect with us

Hirdetés

technokrata

Népszerű Apple zeneletöltés – kiszolgáltatott felhasználói adatok

Dotkom

Népszerű Apple zeneletöltés – kiszolgáltatott felhasználói adatok

Egy beceneve mögé bújó kanadai biztonságtechnikai szakértő figyelmeztette az Apple-t arra a hibára, mely a cég online áruházát használók adatainak manipulálását tette lehetővé.

Az Apple – jelentése szerint – megjavította azt a hibát, amely online áruházát érintette. A webes bolt különösen azután lett népszerű, hogy a cég útjára bocsátotta iTunes Music Store nevű, online zeneletöltést lehetővé tevő szolgáltatását. Nos, a kanadai ˝Null˝ névre hallgató szakértő szerint ezt is érintette a biztonsági rés, melyre egyébként a böngésző View source, azaz a forráskód megtekintése funkciójának használata közben bukkant rá.

A biztonsági rés tudatában (és a célpont e-mailcímének ismeretében) bárki megtréfálható volt az online bolt révén. A fentieket tudván ugyanis hozzáférhetővé váltak a felhasználók adatai: telefonszámok, korábbi rendelések, hitelkártya információk stb. Ezek birtokában pedig máris fel lehetett adni hamis rendeléseket számítástechnikai eszközökre, vagy akár a múlt héttől megvehető dalok vásárlásával is meg lehetett csapolni a gyanútlan ügyfelek bankszámláit. Szerencsére a komplett hitelkártya-szám nem vált elérhetővé még így sem, így az Apple online boltján kívül máshol nem lehetett visszaélni az adatokkal.

Még pénteken kijavították a hibát a Macintosh létrehozásáért (is) felelős cég emberei, de ezzel kapcsolatban részleteket nem árult el Bill Evans, az Apple szóvivője sem. Azt viszont közölte, hogy szerintük egyetlenegy felhasználó sem esett áldozatul a fent leírt hibának.

A kanadai ˝Null˝ számlájára egy másik, kapcsolódó észrevétel is írható: tavaly az eBay website-ján vett észre egy hasonló problémát a szemfüles szakértő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés