Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két komoly biztonsági hiba miatt 228 millió kiszolgáltatott ICQ-használó

Dotkom

Két komoly biztonsági hiba miatt 228 millió kiszolgáltatott ICQ-használó

Egy biztonsági jelentés szerint az America Online birtokában levő ICQ-t használók számítógépe két hiba miatt is veszélyeztetett helyzetben van.

A Core Security Technologies bukkant rá a hibákra, melyekből összesen hatot találtak – ám ebből ˝csak˝ kettő minősült súlyosnak. Ez a két sérülékenység azért kapott ilyen besorolást, mert meglétüknek ˝köszönhetően˝ egy támadó képes tetszőleges (akár ártó) kódot futtatni az áldozat rendszerében.

A sebezhetőnek nyilvánított ICQ Pro 2003a kliens az AOL legutolsó, ICQ családba tartozó azonnali üzenőprogramja – ezt a Donwload.com adatai szerint 228 milliónyian töltötték már le. A régebben Mirabilis által fejlesztett, majd az amerikai szórakoztatóipari konglomerátummá avanzsált AOL Time Warner által felvásárolt szoftver Lite változatában nem találták meg a Pro variáns hibáit.

Nemcsak a hiba jelent problémát az ICQ-val kapcsolatban: Ivan Arce, az Core egyik vezetője közölte a nyilvánossággal, hogy azért voltak kénytelenek úgy publikálni a biztonsági réseket, hogy nincsen rájuk javítás, mert eredménytelenül próbálták meg felvenni a kapcsolatot az üzenőprogramot fejlesztők szoftverbiztonságért felelős részlegével.

Nézzünk konkrétan, az ICQ mely részei érintettek! Az első három hiba (köztük az egyik súlyosnak minősített) a kliens e-mailező képességében rejlik. Kihasználásukkal a program rávehető arra, hogy futtasson e-mailben érkező kódot – amely akár rosszindulatú is lehet. A másik komoly sérülékenység az ICQ automatikus frissítésében található – ennek kihasználásával a támadó egy frissítésnek álcázott támadást indíthat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés