Connect with us

technokrata

Hatalmas verseny van kialakulóban – kesztyűt húztak a japán elektronikai gyártók

Dotkom

Hatalmas verseny van kialakulóban – kesztyűt húztak a japán elektronikai gyártók

Nagy a verseny a japánoknál: a Konica és a Minolta az egyesülést tartja a legjobb megoldásnak arra, hogy közös erővel vegyék fel a harcot a Canonnal és a Ricoh-val; az utóbbi vállalat profitja már a kilencedik egymást követő évben folyamatosan csak nő…

A japán Ricoh a március végén zárult pénzügyi évében 72,51 milliárd jen, rekord méretű konszolidált nettó nyereséget realizált. A kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére a vállalat fénymásolói és printerei iránti töretlen kereslet révén a nyereség kilenc, egymás követő évben mutatott növekvő tendenciát. A cég konszolidált nettó profitja 17,7 százalékkal haladta meg az előző évit, míg működési nyeresége 133,65 milliárd jenre – 3,1 százalékos növekedéssel – emelkedett. A Ricoh 79 milliárd jenes nettó profittal kalkulál az április 1-jével kezdődött új pénzügyi évre vonatkozóan.

A fotóipar két japán óriásvállalata, a Konica és a Minolta a körvonalazódó szoros versenyben arra az elhatározásra jutottak, hogy az egyesülés jelenti számukra a legjobb megoldást a vetélytársak – a Canon és a Ricoh – ellen folytatott küzdelemben. Mind a két vállalat a fotónyersanyagok és a fényképezőgépek piacára összpontosította eddig tevékenységi profilját, ám a Canon és a Ricoh sikerén felbuzdulva erősíteni kívánják pozíciójukat – akár együttes erővel is – a fénymásolók és más irodai berendezések piacán is.

Nagy reményeket fűz a két cég a digitális fényképezőgépek rohamosan bővülő piacához is, ahol eddig – ellentétben a Canonnal, a Sony-val és az Olympus-szal – nem igazán sikerült a hagyományos fotótechnikában nagy elismertségnek örvendő márkaneveiket hasznosítaniuk. Viszont a két vállalat által ez év augusztusában létrejövő Konica Minolta Holding Inc. együttes árbevétele így is csupán egyharmada lesz a Canon, és kétharmada a Ricoh árbevételének.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák