Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Synergon Informatika megtartotta évi közgyűlését

Dotkom

A Synergon Informatika megtartotta évi közgyűlését

A Synergon Informatika Rt. keddre összehívott éves rendes közgyűlése határozatképtelenség miatt elmaradt. A társaság az eseményt április 30-ára tette át.

A közgyűlés elfogadta a Társaság állandó könyvvizsgálója, az Ernst & Young Kft.-nek a magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján a Synergon Rt. 2002. évi éves beszámolójának vizsgálatáról készült Független Könyvvizsgálói Jelentését és a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IAS) és a magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok alapján is elkészült Synergon Csoport 2002. évi éves beszámolójának vizsgálatáról készült Független Könyvvizsgálói Jelentését.

A Synergon Informatika Rt. közgyűlése a Társaság 2002. évi, a magyar számviteli szabályok szerint készült éves beszámolója alapján 10.322.086 ezer Forint mérlegfőösszeg mellett 23.981 ezer forint mérleg szerinti eredménnyel elfogadta, a Társaság a 2002. év után osztalékot nem fizet, a mérleg szerinti eredményt az eredménytartalékba helyezte.

A Synergon Csoport 2002. évi, a magyar számviteli szabályok szerint konszolidált éves beszámolója alapján 12.986.167 ezer forint mérlegfőösszeg mellett mínusz 35.295 ezer forint a mérleg szerinti eredmény (veszteség). A Csoport IAS nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált 13.018.383 ezer forint mérlegfőösszeg mellett 26.837 ezer forint a mérleg szerinti eredmény.

A közgyűlés elhatározta a Synergon Rt. 9.554.630.- darab egyenként 200.- forint névértékű névre szóló, T sorozatú, azonos jogokat megtestesítő, nyomdai úton előállított törzsrészvényének dematerializációját. A dematerializáció során 9.554.630.- darab 200.- forint névértékű azonos jogokat biztosító dematerializált részvény keletkezik. Az átalakítás a részvényekhez fűződő jogokat nem érinti. A Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatóságot a dematerializáció lebonyolítására, az ehhez szükséges döntések meghozatalára és hirdetmények közzétételére. A Közgyűlés elhatározta továbbá a Synergon Rt. által kibocsátott 400.000 darab egyenként 1 forint névértékű, azonos jogokat megtestesítő, nyomdai úton előállított úgynevezett ”Management Kötvény” dematerializációját. A dematerializáció során 400.000 darab 1 forint névértékű azonos jogokat biztosító dematerializált kötvény keletkezik. Az átalakítás a kötvényekhez fűződő jogokat nem érinti. Az Igazgatóság hirdetményeket fog közzé tenni az átalakítással kapcsolatban.

A Synergon Informatika Rt. közgyűlése elfogadta az új, egységes szerkezetű Alapszabályát, mely a Synergon Rt. 1995. szeptember 30-án kelt, többször módosított, egységes szerkezetű Alapszabálya rendelkezései helyébe lépnek.

A Közgyűlés döntött az Igazgatósági tagok tiszteletdíjáról, melynek keretén belül 2003. május 1-jétől havi bruttó 150.000 forint/fő, míg az Igazgatóság elnöke részére havi bruttó 200.000 forint tiszteletdíjat állapított meg, valamint a 2003. május 1-jétől 2004. április 30-ig terjedő időszakra vonatkozóan személyenként bruttó 1.000.000 forint keretösszegig engedélyezi részükre az igazgatósági tagság ellátása érdekében felmerült költségeik számla ellenében történő elszámolását. A Közgyűlés az Igazgatóság részére jóváhagyta továbbá tagjainak javadalmazása körében 100.000 darab Synergon Rt. saját részvény 2003. május 31-ig történő értékesítését a Közgyűlést megelőző 90 napnak a Budapesti Értéktőzsdén lebonyolított forgalma alapján súlyozott záróárak egy részvényre eső átlagárán, azaz 532 forint/darab vételáron. E részvénymennyiségből 20.000 darab megvásárlására az Igazgatóság elnöke jogosult, míg 80.000 darabot az Igazgatóság más tagjai az elnök által meghatározott darabszámban jogosultak fenti időpontig megvásárolni.

A Felügyelő Bizottság tagjai részére tisztségük időtartamára havi bruttó 110.000 forint, míg az FB. elnök részére havi bruttó 150.000 forint tiszteletdíjat állapít meg a Közgyűlés 2003. május 1-jétől.

A Társaság állandó könyvvizsgálója továbbiakban is az Ernst & Young Vezetési és Adótanácsadó Kft. marad.

Új igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok
A Közgyűlés a 2003-as naptári évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legkésőbb 2004. április 30-ig az Igazgatóság tagjává megválasztotta dr. Illéssy Jánost.

dr. Illéssy János (41) 1987-ben okleveles mérnökként végezett a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, utána beruházási mérnökként a Pannonplast Rt.-hez, azon belül a Dexter cég megalapításán dolgozó beruházási csapathoz került. Két év múlva részt vett a Nemzetközi Menedzser Központ (IMC) egyéves Fiatal Vezetők Programján, melynek részeként kéthónapos kanadai szakmai gyakorlaton volt. 1991-ben a Pittsburgh-i Egyetemen szerezte meg az amerikai MBA oklevelet. 1990-től a Dexter Szerszámgyártó Rt. controlling igazgatójának nevezték ki, miközben a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója mellett volt privatizációs tanácsadó. 1992-től doktori (PhD) tanulmányait folytatta pénzügy témakörben a Pittsburgh-i Egyetemen. A doktori tanulmányok befejeztével a Pannonplast pénzügyi vezérigazgató-helyettesi posztjára került és 1998 óta a Pannonplast Igazgatóságának is tagja. 2001 munkahelyet váltott, azóta a BNP Paribas Hungária Bank Rt. egyik ügyvezető igazgatója, felelősségi területe a bank pénzügyi, számviteli és controlling tevékenységének irányítása. Munkahelyi elfoglaltsága mellett tanít a budapesti IMC Graduate School of Business MBA-programjában. 2000-ben megválasztották a Béres Rt. felügyelő-bizottsági tagjának.

A Közgyűlés a 2003-as naptári évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legkésőbb 2004. április 30-ig a Felügyelő Bizottság tagjává megválasztotta Bajor Zoltánt és Szabó Gergelyt, aki 2003. június 1-jétől a Gtv. alapján kötelezően megválasztandó munkavállalói küldött.
Bajor Zoltán (45) 1998 óta önkormányzati képviselő, bizottsági elnök a Terézvárosi Önkormányzatnál és igazgatósági tagság a Terézvárosi Vagyonkezelő Részvénytársaságnál Előtte szintén a Terézvárosban önkormányzati képviselő és alpolgármester volt az 1994-ben kezdődő ciklus alatt. A Zuglói önkormányzatnál 1985-től kezdve dolgozott, mint irodavezető, osztályvezető, csoportvezető, valamint előadó. A gimnázium befejeztével fotográfusnak tanult a Dési Hubert István ISzK. Intézetben, majd 1998-ban igazgatás-szervezőként végezett az Államigazgatási Főiskolán

Szabó Gergely (46) a Synergon Infrastruktúra Fenntartási és Biztonsági Igazgatóság igazgatója. A Synergonba kerülése előtt jelentős katonai pályát futott be. A gimnázium befejezése után a Varsói Katonai Műszaki Egyetem informatika szakán szerzett diplomát 1982-ben, így a Magyar Honvédség 3. gépesített hadtest Informatikai központjában kezdett, mint műszaki alosztályvezető, majd rendszerszervező főtiszt. Megszakítva szakmai karrierjét 1988-1992 között, szintén Varsóban végezte el az összfegyvernemi parancsnoki szakot a Vezérkari Akadémián. Ezután az MH 3. Katonai Kerületparancsnokság, Informatikai Szolgálatfőnöke lett, ahol fő szakmai területe a stacioner és mobil vezetési pontok informatikai rendszerének fejlesztése, gyakorlati alkalmazása volt. 1997-től az MH 3. gépesített hadosztály Híradó és Informatikai Főnöke, majd Vezetési Főnök lett. 2000-ben továbbképzésben vett részt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem vezérkari tanfolyamán.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés