Connect with us

Az ISS vezeti a behatolás-észlelő és megakadályozó rendszerek világpiacát

Dotkom

Az ISS vezeti a behatolás-észlelő és megakadályozó rendszerek világpiacát

Az Internet Security Systems birtokolja a hálózatos szoftverek piacának 44 százalékát – jelentette az ISS szoftverek magyarországi forgalmazója, a Noreg Kft.

Az Infonetics Research által nemrég közzétett jelentés szerint a 2002. évi adatok alapján az Internet Security Systems vezeti a behatolásészlelő és -megakadályozó rendszerek (IDS/IPS) piacát.

A „Behatolás-észlelő és megakadályozó termékek – 2002. 4. negyedévi piaci megoszlás és előrejelzések” (Intrusion Detection and Prevention Products, Quarterly Worldwide Market Share and Forecasts for 4Q02) című jelentés a következő három szegmensre bonja a behatolás-észlelő és -megakadályozó termékek piacát: kiszolgáló alapú IDS/IPS, hálózatos IDS/IPS hardverek és hálózatos IDS/IPS szoftverek. Az Internet Security Systems birtokolja a hálózatos IDS/IPS szoftverek világpiacának 44 százalékát, amely több mint hatszorosa az utána következő konkurens piaci részarányának. Emellett az ISS a teljes IDS/IPS piac 23 százalékát is magáénak tudhatja.

Arra alapozva, hogy növekszik a vállalatok kereslete, és hogy az IDS/IPS technológiák egyre hatékonyabbá válnak, az Infonetics Research előrejelzése szerint az IDS/IPS rendszerek piaca 2002–2006 között átlagosan évi 42 százalékkal fog bővülni, és ezen belül is a behatolás-megakadályozó rendszerek lesznek a robbanásszerű növekedés mozgatórugói.

„Mivel a szervezetek, tekintet nélkül méretükre, ezentúl is keresni fogják annak módját, hogyan tehetnék hálózatukat még biztonságosabbá, a piaci szereplőknek meg kell tenniük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy kielégítsék a vásárlók igényeit. Az ISS a kihívásnak úgy igyekszik megfelelni, hogy a hálózatok, szerverek és asztali gépek megvédéséhez a megoldások széles kínálatát biztosítja.” – mondta Jeff Wilson, az Infonetics Research ügyvezető igazgatója.

„A jelentés kiemeli annak fontosságát, hogy először is egy megfelelő behatolás-észlelő rendszerrel kell rendelkezni, és csak azután lehet továbblépni a behatolás-megakadályozás felé” – mondta Tom Noonan, az Internet Security Systems elnök-vezérigazgatója. „Óriási növekedést látunk ezen a piacon, és szeretnénk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Folyamatosan fejlesztjük tovább a Dynamic Threat Protection rendszerünket, melyekkel észlelni lehet a hálózatokat, szervereket és asztali gépeket ért támadásokat, azokat meg lehet akadályozni, és reagálni lehet rájuk. Megoldásainkkal az információvédelemmel kapcsolatos birtoklási összköltség is csökkenthető.”

A jelentés szerint a nagy szervezetek zöme úgy gondolja, hogy hálózatukat úgy tudják a leghatékonyabban védeni, ha kiszolgáló alapú és hálózatos IDS/IPS eszközöket is üzembe állítanak. Az Internet Security Systems RealSecure termékcsaládjába különféle IDS/IPS megoldások tartoznak, többek között hálózatos megoldások – 10/100 Mbit/s-os, több gigabites és in-line behatolásmegakadályozó ügynökök –, valamint a szervereket és az asztali gépeket érő támadások megakadályozására szolgáló kiszolgáló alapú megoldások.

Emellett az ISS a RealSecure SiteProtector rendszerrel a vállalati szintű védekezés felügyeletét is egyszerűbbé tette. A RealSecure SiteProtector egy jól skálázható, központosított biztonság-felügyeleti rendszer, amely fejlett korrelációs, elemző és jelentéskészítő funkciókkal is rendelkezik, jelentősen csökkentve ezáltal a szakemberek és más erőforrások iránti igényt. A RealSecure SiteProtector az ISS Dynamic Threat Protection platformjának az alapja. A Dynamic Threat Protection platform egy többrétegű biztonsági architektúrára épül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom