Connect with us

technokrata

100 milliós nyereség a Minoltánál – új másolók és lézernyomtatók várhatóak

Dotkom

100 milliós nyereség a Minoltánál – új másolók és lézernyomtatók várhatóak

A Minolta tavaly 100 millió forint nyereséget produkált.

A Minolta Magyarország Kft. a tavalyi év során 100 millió forint adózott nyereséget ért el, amely 2001-hez képest dupla eredmény. A 2002-es árbevétel 3,2 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 2,8 milliárd forinttal szemben. A társaság az elmúlt évben 45 százalékkal több (3.427 darab) digitális másológépet értékesített, a fekete-fehér lézernyomtató piacon pedig 16 százalékkal nőttek az eladások (2.900 darab) 2001-hez képest. A színes nyomtatókat tekintve 2003 első negyedévében már majdnem annyit értékesített a Minolta, mint tavaly egész évben.

Ennek ellenére idén várhatóan nem lesz ilyen mértékű nyeresége a cégnek az emelkedett reklámköltségek miatt. A társaság várhatóan 3,6 milliárd forint forgalmat ér el az idén. A tervek szerint 3.700 digitális másoló és 1.500 színes lézernyomtató kerül eladásra.

A Minolta a másológépeket tekintve a magyar piacon az első, második helyen, míg a nyomtatók eladását nézve a második, harmadik helyen állt az elmúlt évben. Az eredmények javítása érdekében idén több új másolót és lézernyomtatót is piacra dob a vállalat, mellyel tovább tudja erősíteni piaci pozícióját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák