Connect with us

Magasabb szintű védelem a linuxoknak az F-Secure révén

Dotkom

Magasabb szintű védelem a linuxoknak az F-Secure révén

Az Internet-szolgáltatók és az IT-részlegek számára készült új e-mailes megoldással egy időben jelenik meg a Linux alapú biztonsági menedzsment eszköz.

Az F-Secure linuxos termékcsaládja a vírusvédelmet és az adattitkosítás területét egyaránt lefedi. A termékek optimalizálva vannak egyedülálló linuxos munkaállomások, illetve Linux szerverek és átjárók megvédésére is, továbbá lehetővé teszik mind Windows, mind pedig Linux alapú számítógépek távoli menedzsmentjét. A termékcsalád most három új szoftverrel bővül: az F-Secure Anti-Virus for Firewalls 6.10-es, az F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50-es, és az F-Secure Policy Manager for Linux 5.11-es verziójával. Az új termékek magasabb szintű vírusfelismerést és valódi többplatformos menedzsmentet tesznek lehetővé a Linux szervereken és e-mailes átjárókon.

“Már nem egy gyorsan terjedő férget láttunk, amely linuxos szervereket használt a szaporodásához. A Slapper-incidens csak egy példa ezek közül,”  mondta Mikko Hyppönen, az F-Secure antivírus kutatórészlegének vezetője. “Az ilyen fenyegetések elleni harc egyetlen célravezető módja az, ha a biztonsági elemeket magába a hálózatba integráljuk.”  tette hozzá.

Az F-Secure Anti-Virus for Firewalls 6.10 tiszta Linux/Unix megoldásokat tesz lehetővé az átjárók szintjén. A termék biztosítja a felhasználók számára a tűzfalon áthaladó forgalom átvizsgálását, pontosan ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtva, mint Windows alapú verziója. A termék különösen olyan környezetekben lehet hasznos, ahol a leállási idők csökkentése és a jobb skálázhatóság érdekében a kritikus átjárók Linux/Unix alapúak. A szoftverben lévő több keresőmotor megbízható védelmet nyújt minden ismert típusú (többek között makró-, script- és bináris) vírus ellen.

Az F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 verziója levelezés ellenőrzéséhez és hasonló jellegű feladatokhoz optimalizált új architektúrán alapul. A szoftver hatékony új csatlakozási felületet biztosít az AMaViS-hoz hasonló víruskereső keretrendszerekkel való integrációhoz. A felület lehetővé teszi a víruskeresések és a vírusadatbázis-frissítések egyszerű időzítését is. A termék, hasonlóan a F-Secure Anti-Virus for Firewalls-hoz, az F-Secure Anti-Virus család összes termékében használt iparágvezető víruskereső technológiát és vírusadatbázisokat alkalmazva ugyanazt a magas vírus-felismerési arányt biztosítja.

Az F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 egyik legfontosabb újdonsága a démonmód megjelenése, ami lehetővé teszi a felhasználó számára a víruskereső motorok rezidens memóriába töltését. Ezek után egy kisméretű alkalmazással indíthatóak a keresési műveletek a démonon keresztül. Ez az architektúra a rendkívül gyors keresési sebesség mellett egyszerű integrálhatóságot biztosít bármely antivírus szoftvert használni kívánó alkalmazással.

Az F-Secure Policy Manager a teljes F-Secure termékskála központi menedzsment eszköze. A termék Windows operációs rendszerre már évek óta elérhető. A most megjelent linuxos verzió egyaránt tartalmazza a konzol- és a szerverkomponenst, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a windows-os verzióval, és lehetővé teszik akár a vegyes menedzsment rendszerek kiépítését is. A leggyakoribb installációs környezetben a vállalati hálózaton található több linuxos F-Secure Policy Manager Serverhez Windows alapú munkaállomások csatlakoznak, míg az adminisztrátor tetszése szerint a Linux- vagy a Windows alapú F-Secure Policy Manager Console-t használja a rendszer irányítására. Ennek a megoldásnak az előnyei nyilvánvalóak a linuxos szervereket alkalmazó szervezeteknél.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom