Connect with us

technokrata

Innovációs díjat kapott a KÜRT

Dotkom

Innovációs díjat kapott a KÜRT

Idén tizenegyedik alkalommal ítélte oda a Magyar Innovációs Alapítvány az Innovációs Nagydíjat, illetve további kilenc kiemelkedő innovációért járó díjat.

Immáron másodszor szerepel a Magyar Innovációs Alapítvány díjazottjai között a KÜRT Rt., amely ezúttal az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002. évi Informatikai Innovációs Díjában részesült. Az elismerést a KÜRT nemzetközi szinten is kimagasló adatvédelmi, adatbiztonsági technológiájáért, módszertanáért és szaktudásáért kapta.

Az ünnepélyes díjátadásra március 27-én került sor a Parlamentben, a Nagydíjat Mádl Ferenc köztársasági elnök, a KÜRT innovációs díját pedig Kovács Kálmán, az IHM minisztere adta át.

Az évente egyszer odaítélt Nagydíjat az a magyar magánvállalkozó vagy Magyarországon bejegyzett társaság kapja, amely a díjátadást megelőző évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg – magas színvonalú új termék vagy eljárás létrehozása és piaci bevezetése révén. Az innováció alapja lehet kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how, technológia-transzfer stb.

Idén a bírálóbizottság a formai és tartalmi szempontok alapján a 66 beérkezett pályázatból 63-at minősített 2002-ben megvalósult eredményes és sikeres innovációnak.

A KÜRT 1994-ben már elnyerte az Innovációs Nagydíjat az Adatmentési Technológia Kidolgozásáért. Idén a határainkon túl is sikeres Informatikai Biztonsági Technológia (IBiT) kidolgozott módszertanával és alkalmazásával, valamint hazai és nemzetközi piaci bevezetésével pályázott. Az innováció jelen esetben az informatikai biztonság meghatározhatóvá, mérhetővé tételére irányult, arra, hogy hogyan csökkenthető hatékonyan és gazdaságosan egy vállalat informatikai kockázata, és hogyan biztosítható a szervezetek üzleti folyamatainak folytonossága. A díj annak az elismerése, ahogyan kifejlesztett módszertanával a KÜRT mindezt a mindennapok nyelvére lefordította.

A nemzetközi statisztikai adatok szerint az informatikai beruházásoknál a biztonságra fordítandó keret napjainkban a 10%-os szintet közelíti meg. A megtérülés oldaláról vizsgálva, az IBiT-et alkalmazó szervezeteknél és cégeknél – becsléseink szerint – több mint ötmilliárdos megtakarítás jelentkezett, amely lényegében a kockázatok, meghibásodások számának csökkenéséből, a karbantartási tevékenység tervezettebb megvalósításából, a kockázatkezelés korszerű módszereinek üzleti alkalmazásából származott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák