Connect with us

technokrata

EMC: újabb világelső hálózati tárolómegoldás

Dotkom

EMC: újabb világelső hálózati tárolómegoldás

Az EMC létrehozta a világ első integrált ATA-meghajtós hálózati tárolómegoldását. A CLARiiON with ATA segítségével több adat tartható online állapotban és növelhető a szolgáltatási szint.

Az EMC Corporation bemutatta a CLARiiON with ATA nevű terméket, amely a világ egyetlen, integrált ATA és Fibre Channel lemezmeghajtókkal felszerelt tárolórendszere. Az alacsony költségű ATA meghajtók a meglévő tárolóarchitektúrába integrálásával az EMC CLARiiON hálózatos tárolórendszere lehetővé teszi, hogy a vásárlók több offline (eddig szalagon tárolt) adatot tegyenek online módon elérhetővé, meghosszabbítva ezzel azok hasznos élettartamát. A CLARiiON with ATA egyedülálló tárolómegoldást kínál a merevlemezes mentésekhez és visszaállításokhoz csakúgy, mint az elsődleges adatokat jelenleg szalagon tároló alkalmazások széles skálája számára, mint például az olaj- és gázkutatás, a telekommunikációs számlázási rekordok, a kormányzati titkosszolgálati adatok és az élettudományi kutatások.

Az elsődlegesen szalagon tárolt offline adatok mennyisége továbbra is több mint tízszerese az online információ mennyiségének. A lemezes tárolás gazdaságtalansága eddig arra kényszerítette a vásárlókat, hogy az adatok többségét offline tárolják – ami információvagyonuk nagy részének lényegesen alacsonyabb szolgáltatási szintjét eredményezte. A jelenlegi bejelentéssel az EMC beépítette az ATA-technológiát a CLARiiON-architektúrába, hogy több információ kerüljön online elérhetővé a SAN és a NAS környezetekben, ami a kibővült rendelkezésre állás és funkcionalitás következtében rendkívüli mértékben megnöveli a szolgáltatási szinteket.

Az EMC azt is bejelentette, hogy a CLARiiON with ATA integráltan működik a cég mentési és visszaállítási alkalmazásával, az EMC Data Managerrel (EDM), valamint teljes mértékben bevizsgálásra került a legfontosabb háttértároló-gyártók alkalmazásaival (lsd. külön sajtóhírben) és támogatja azokat – ezáltal nagy teljesítményű, lemez alapú alternatívát kínál a szalagos mentési és visszaállítási folyamatokkal szemben.

„Az EMC jóváhagyása azt jelenti, hogy az ATA-technológia nagykorúvá vált. A vásárlók mostantól gazdaságosan biztosíthatják a ritkán használt adatok online elérését és felügyeletét ugyanazon tárolórendszerben és szoftverinfrastruktúrával, mint amit a teljesítmény szempontjából kritikus OLTP-alkalmazásaikhoz használnak,” vélekedett Peter Gerr, az Enterprise Storage Group, kutató elemzője.

Mialatt az OLTP- és más teljesítményigényes alkalmazások továbbra is a nagyobb teljesítményű Fibre Channel meghajtókat használják, a CLARiiON with ATA az ATA lemezmeghajtók gazdaságossági előnyeit vegyíti a CLARiiON egyedülálló rendelkezésre állásával és funkcionalitásával, miközben örökli az EMC automatizált tárolási szoftverének teljes funkcionalitását.

Az online és kiterjesztett online tárolóeszközök ezen integrált megközelítésének köszönhetően a vásárlók Fibre Channel és az ATA eszközöket tartalmazó házak bármilyen kombinációját egyszerűen létrehozhatják, ami egyetlen megoldásban egyesíti a termékadatok tárolását és az offline adatok onlinera változtatását.

Lemezes mentés
Az új meghajtótechnológia eredményeképpen a legtöbb szervezet számára elérhetővé válik a lemezre történő mentés és visszaállítás. A CLARiiON with ATA lemezes mentés és visszaállítás az offline adathordozókénál nagyobb fokú megbízhatóságot kínál a CLARiiON magas rendelkezésre állású architektúrája, valamint egyedülálló adatintegritási és lemeztörlési technológiája révén.

A CLARiiON with ATA megbízhatóságának és teljesítményének kihasználására a jelentősebb mentési alkalmazásokat gyártó partnerek integrálták a CLARiiON with ATA lemezes mentési funkcionalitását saját termékeikbe. Az EMC CLARiiON with ATA termékét felhasználó alkalmazások és megoldások: a CommVault Galaxy, a Computer Associates (CA) BrightStor ARCserve Backup & BrightStor Enterprise Backup, a KVS Enterprise Vault, a LEGATO NetWorker, az EmailXtender, valamint a VERITAS NetBackup & VERITAS Backup Exec. E megoldások már kaphatók, teljes mértékben bevizsgáltak és támogatottak.

Az EMC azt is bejelentette, hogy Data Manager (EDM) nevű terméke már támogatja a lemezes mentési funkcionalitást, a legrobusztusabb ipari központosított mentési megoldásoknak a mentési és visszaállítási teljesítmény új szintjét biztosítva.

Még megfizethetőbb replikáció
A CLARiiON with ATA lehetővé teszi a vásárlók számára az olyan fejlett tárolási funkcionalitás alacsony költségű implementálását is, mint a helyi vagy távoli replikáció. Ha például a vásárlók teljesen független másolatot szeretnének készíteni egy Fibre Channel lemezes, vagy SnapView Business Continuance kötetről (BCV), és ezt az ATA-lemezes technológia segítségével tárolni kívánják az alkalmazás tesztelése érdekében, az adattárház elkészíti a frissítést és a mentést.

Az ATA-technológia olcsóbbá teszi a fizikai replikációk készítését, a magasabb szintű felügyeleti alkalmazások – mint az EMC Replication Manager – pedig csökkentik a replikációs eljárások felügyeletének költségeit és bonyolultságát. A Replication Manager segítségével a vásárlók gyakorlatilag bármilyen, az adatreplikációval összefüggő műveletet automatizálhatnak, a többszörös lemezreplikák telepítését és felügyeletét is beleértve.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin