Connect with us

Hirdetés

technokrata

EMC: újabb világelső hálózati tárolómegoldás

Dotkom

EMC: újabb világelső hálózati tárolómegoldás

Az EMC létrehozta a világ első integrált ATA-meghajtós hálózati tárolómegoldását. A CLARiiON with ATA segítségével több adat tartható online állapotban és növelhető a szolgáltatási szint.

Az EMC Corporation bemutatta a CLARiiON with ATA nevű terméket, amely a világ egyetlen, integrált ATA és Fibre Channel lemezmeghajtókkal felszerelt tárolórendszere. Az alacsony költségű ATA meghajtók a meglévő tárolóarchitektúrába integrálásával az EMC CLARiiON hálózatos tárolórendszere lehetővé teszi, hogy a vásárlók több offline (eddig szalagon tárolt) adatot tegyenek online módon elérhetővé, meghosszabbítva ezzel azok hasznos élettartamát. A CLARiiON with ATA egyedülálló tárolómegoldást kínál a merevlemezes mentésekhez és visszaállításokhoz csakúgy, mint az elsődleges adatokat jelenleg szalagon tároló alkalmazások széles skálája számára, mint például az olaj- és gázkutatás, a telekommunikációs számlázási rekordok, a kormányzati titkosszolgálati adatok és az élettudományi kutatások.

Az elsődlegesen szalagon tárolt offline adatok mennyisége továbbra is több mint tízszerese az online információ mennyiségének. A lemezes tárolás gazdaságtalansága eddig arra kényszerítette a vásárlókat, hogy az adatok többségét offline tárolják – ami információvagyonuk nagy részének lényegesen alacsonyabb szolgáltatási szintjét eredményezte. A jelenlegi bejelentéssel az EMC beépítette az ATA-technológiát a CLARiiON-architektúrába, hogy több információ kerüljön online elérhetővé a SAN és a NAS környezetekben, ami a kibővült rendelkezésre állás és funkcionalitás következtében rendkívüli mértékben megnöveli a szolgáltatási szinteket.

Az EMC azt is bejelentette, hogy a CLARiiON with ATA integráltan működik a cég mentési és visszaállítási alkalmazásával, az EMC Data Managerrel (EDM), valamint teljes mértékben bevizsgálásra került a legfontosabb háttértároló-gyártók alkalmazásaival (lsd. külön sajtóhírben) és támogatja azokat – ezáltal nagy teljesítményű, lemez alapú alternatívát kínál a szalagos mentési és visszaállítási folyamatokkal szemben.

„Az EMC jóváhagyása azt jelenti, hogy az ATA-technológia nagykorúvá vált. A vásárlók mostantól gazdaságosan biztosíthatják a ritkán használt adatok online elérését és felügyeletét ugyanazon tárolórendszerben és szoftverinfrastruktúrával, mint amit a teljesítmény szempontjából kritikus OLTP-alkalmazásaikhoz használnak,” vélekedett Peter Gerr, az Enterprise Storage Group, kutató elemzője.

Mialatt az OLTP- és más teljesítményigényes alkalmazások továbbra is a nagyobb teljesítményű Fibre Channel meghajtókat használják, a CLARiiON with ATA az ATA lemezmeghajtók gazdaságossági előnyeit vegyíti a CLARiiON egyedülálló rendelkezésre állásával és funkcionalitásával, miközben örökli az EMC automatizált tárolási szoftverének teljes funkcionalitását.

Az online és kiterjesztett online tárolóeszközök ezen integrált megközelítésének köszönhetően a vásárlók Fibre Channel és az ATA eszközöket tartalmazó házak bármilyen kombinációját egyszerűen létrehozhatják, ami egyetlen megoldásban egyesíti a termékadatok tárolását és az offline adatok onlinera változtatását.

Lemezes mentés
Az új meghajtótechnológia eredményeképpen a legtöbb szervezet számára elérhetővé válik a lemezre történő mentés és visszaállítás. A CLARiiON with ATA lemezes mentés és visszaállítás az offline adathordozókénál nagyobb fokú megbízhatóságot kínál a CLARiiON magas rendelkezésre állású architektúrája, valamint egyedülálló adatintegritási és lemeztörlési technológiája révén.

A CLARiiON with ATA megbízhatóságának és teljesítményének kihasználására a jelentősebb mentési alkalmazásokat gyártó partnerek integrálták a CLARiiON with ATA lemezes mentési funkcionalitását saját termékeikbe. Az EMC CLARiiON with ATA termékét felhasználó alkalmazások és megoldások: a CommVault Galaxy, a Computer Associates (CA) BrightStor ARCserve Backup & BrightStor Enterprise Backup, a KVS Enterprise Vault, a LEGATO NetWorker, az EmailXtender, valamint a VERITAS NetBackup & VERITAS Backup Exec. E megoldások már kaphatók, teljes mértékben bevizsgáltak és támogatottak.

Az EMC azt is bejelentette, hogy Data Manager (EDM) nevű terméke már támogatja a lemezes mentési funkcionalitást, a legrobusztusabb ipari központosított mentési megoldásoknak a mentési és visszaállítási teljesítmény új szintjét biztosítva.

Még megfizethetőbb replikáció
A CLARiiON with ATA lehetővé teszi a vásárlók számára az olyan fejlett tárolási funkcionalitás alacsony költségű implementálását is, mint a helyi vagy távoli replikáció. Ha például a vásárlók teljesen független másolatot szeretnének készíteni egy Fibre Channel lemezes, vagy SnapView Business Continuance kötetről (BCV), és ezt az ATA-lemezes technológia segítségével tárolni kívánják az alkalmazás tesztelése érdekében, az adattárház elkészíti a frissítést és a mentést.

Az ATA-technológia olcsóbbá teszi a fizikai replikációk készítését, a magasabb szintű felügyeleti alkalmazások – mint az EMC Replication Manager – pedig csökkentik a replikációs eljárások felügyeletének költségeit és bonyolultságát. A Replication Manager segítségével a vásárlók gyakorlatilag bármilyen, az adatreplikációval összefüggő műveletet automatizálhatnak, a többszörös lemezreplikák telepítését és felügyeletét is beleértve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés