Connect with us

AITIA-BME-Miskolci Egyetem: ITEM pályamunka

Dotkom

AITIA-BME-Miskolci Egyetem: ITEM pályamunka

A BME-vel és a Miskolci Egyetemmel közösen nyert pályázatot az AITIA Rt. kép- és beszédinformációs rendszerek fejlesztésére.

Távoktatási és intelligens dialógusokat létesítő kép- és beszédinformációs rendszerek fejlesztése IP hálózaton címmel a BME-vel és a Miskolci Egyetemmel közösen nyert pályázatot az AITIA Rt.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium által 2002 végén közösen kiírt pályázaton nyertes projekt keretében az AITIA Rt. vállalta, hogy partnereivel közös kutató-fejlesztő munkával létrehozott technológiák továbbfejlesztésével és integrálásával újszerű internetes távoktatási rendszert és módszereket fejlesszen ki.

Ezek három fő része: az újszerű oktatástechnológiai eszköztár, az erre épülő, a rendszer tulajdonságait kihasználó oktatási anyag és az ezeket működtető infrastruktúra.

A technológiai eszköztár a mesterséges intelligencia, az intelligens ágensek és a beszédtechnológia lehetőségeit kihasználva hatékony, interaktív oktatási anyagok készítésére és felhasználására ad lehetőséget. Így a hagyományos, szöveg alapú lineáris tananyag helyett a tanulás folyamatát egyedivé tevő, beszédhangot felhasználó interaktív oktatási anyagokat lehet kifejleszteni, és emberközeli módon megjeleníteni. A projekt keretében megvalósuló infrastruktúra prototípusa lesz az ilyen jellegű távoktatási rendszereknek.

A projekt alap- és alkalmazott kutatásokból kiindulva demo oktatóanyagok elkészítésével és a kidolgozott technológiák használati leírásával zárul. Az Internet lehetőségeit kihasználva lehetőség nyílik egyéni, illetve távoktatásban felhasználható tananyagok összeállítására és alkalmazására az alaptudományoktól kezdve a közoktatáson át a természettudományos ismeretterjesztésig, vagy akár a nyelvoktatásig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom