Connect with us

technokrata

A SAP társalapítója, Hasso Plattner csatlakozik a cég felügyelőbizottságához

Dotkom

A SAP társalapítója, Hasso Plattner csatlakozik a cég felügyelőbizottságához

Henning Kagermann az SAP egyedüli vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Az SAP AG bejelentése szerint az SAP felügyelőbizottsága ülésén javasolta, hogy a cég 2003. május 9-re meghirdetett éves közgyűlésén Hasso Plattnert a részvényesek képviselőjeként válasszák be a felügyelőbizottságba. Az SAP társalapítói, Dietmar Hopp és Hasso Plattner közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy az előző öt éves szakaszt lezárva, 2003. májusi hatállyal változást kezdeményeznek az SAP felügyelőbizottságának elnöki székében. Ennek megfelelően Plattner a 2003. május 9-i közgyűlésen távozik az SAP igazgatótanácsából. Amennyiben Hasso Plattnert beválasztják a felügyelőbizottságba, Dietmar Hopp javasolni fogja, hogy a testület válassza elnökévé Plattnert a közgyűlést követő első ülésén. Ebben az esetben az SAP jelenlegi társ-vezérigazgatója, Henning Kagermann egyedüli vezérigazgatóként folytatja munkáját.

Dietmar Hopp és Hasso Plattner azért kezdeményezik a változást, hogy az SAP gyorsan fejlődő ágazatában oly fontos modern technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos know-how még hangsúlyosabb képviseletet nyerjen a felügyelőbizottságban. A változás nyomán a felügyelőbizottság jobban tudja majd teljesíteni a proaktív jellegű, jövőorientált stratégiai döntéshozatal és a részvényesi érdekek képviselete terén fennálló kötelezettségeit.

Az új német vállalatirányítási előírásokkal és ajánlásokkal összhangban, Plattner a felügyelőbizottság elnökeként is aktív, első vonalbeli szerepet játszik majd mind az SAP-n belül, mind pedig a tágabb szakmai közösségben. A felügyelőbizottság örömmel fogadta, hogy Hasso Plattner a jövőben is az SAP rendelkezésére bocsátja ismereteit és szakértelmét. Ennek érdekében Plattner fenntartja irodáját az SAP walldorfi és Palo Alto-i központjában.

Kagermann 1982-ben, a termékfejlesztés területén kezdett el dolgozni az SAP-nál, és 1991-ben választották az irányítóbizottság tagjai közé. E minőségében kezdetben a pénzügyi és számviteli alkalmazásokért volt felelős. 1998-ban kinevezték az SAP globális ügyfélkapcsolatokért felelős társ-vezérigazgatójává. Éveken keresztül Kagermann volt az SAP-t termékfejlesztő cégből szolgáltatás-szállítóvá alakító stratégia megvalósításának motorja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle